ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم و مسافرین محترم نوروزی در ۲۵ مرکز کشیک حوزه سلامت شهرستان خاش در تعطیلات نوروز سال ۱۳۹۸
مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش ضمن حضور در دومین ستاد تسهیلات نوروزی شهرستان خاش در محل فرمانداری، گزارش مفصلی از برنامه های اجرا شده و در دست اجرای حوزه بهداشت ودرمان شهرستان ارائه نمود. رییس مرکز بهداشت در این نشست ضمن تبریک پیشاپیش عید نوروز و آرزوی سالی سرشار از سلامتی و بهروزی برای حاضرین گفت: پیرو اولین کمیته تسهیلات نوروزی شهرستان و بر اساس مصوبات آن به سرعت ستاد تسهیلات نوروزی مرکز بهداشت با حضور اعضای آن تشکیل و ضمن حساس سازی اعضا بر همکاری و تعامل درون بخشی در جهت ارائه خدمات مطلوب و شایسته به مردم شریف شهرستان و مسافرین محترم نوروزی تأکید گردید.
جلسه مشترک بیمه سلامت و مرکز بهداشت شهرستان خاش
این جلسه هم اندیشی در تاریخ 22/12/97 با حضور سرکار خانم ریگی رییس اداره بیمه سلامت، آقای مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت، مهندس کرد مسئول توسعه شبکه و خانم کردی کارشناس پزشک خانواده در محل دفتر ریاست مرکز بهداشت برگزار شد. مهندس نقی زاده ضمن تقدیر از تعاملات شایسته بیمه سلامت با حوزه بهداشت ودرمان شهرستان خاش گفت: بیمه سلامت به عنوان یکی از بزرگترین سازمانهای بیمهگر درمانی با هدف خدمت رسانی به اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه توانسته است خدمات شایستهای را به هموطنان ارائه دهد و البته حوزه سلامت شهرستان تلاش می نماید با افزایش مشارکت ها و تعاملات بیشتر خدمات مطلوب بهداشتی و درمانی را با هدف دسترسی عادلانه مردم به خدمات ارائه نماید.
برگزاری کارگاه آموزشی میانسالان
مهندس نقی زاده عنوان نمود: تغییر سبک زندگی و انجام خود مراقبتی میانسالان در جهت پیشگیری و تشخیص زودرس بیماریها در این گروه اهمیت بسزایی دارد و حوزه بهداشت و درمان شهرستان تلاش می کند مردم به درجه ای از سواد سلامت برسند که با انجام خودمراقبتی لازم و تغییر سبک زندگی به سلامت خود کمک نمایند و برنامه ریزی در جهت سلامت این گروه منجر به داشتن سالمندانی سالم در اینده خواهد شد. ایشان ضمن تأکید بر این مطلب که این کارگاه در راستای اجرای برنامه خدمات نوین سلامت و ارزیابی فعالیت بدنی در میانسالان به منظور ارتقاء دانش و مهارت مراقبین سلامت می باشد، ادامه داد: گروه میانسالان یکی از گروههای سنی مهم، فعال و دارای نقش مولد اقتصادی هستند محور سلامت خانواده بوده و سایر گروههای سنی در خانواده و جامعه به آنان وابسته اند به همین جهت تامین سلامت میانسالان بسیار ضروری است و مرگ و میر، ناتوانی و رفتارهای آنها همه ابعاد سلامت خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد .
برگزاری کارگاه خدمات نوین سالمندی
مهندس نقی زاده ضمن حضور در این کارگاه و بیان اهمیت ویژه ارتقای شاخص های برنامه سالمندان اذعان داشت: همانطورکه میدانید، افزایش طول عمرانسانها و اضافه شدن جمعیت سالمندان یکی از دستاوردهای قرن ۲۱ بوده و سالخوردگی جمعیت پدیده ای است که برخی جوامع بشری با آن روبرو شده و یا خواهند شد. براساس نظریات سازمان جهانی بهداشت (WHO)، این پدیده ناشی از بهبود شرایط بهداشتی است که منجر به پیشگیری از بیماریها و در نهایت افزایش امید به زندگی شده است و تلاش سیستم بهداشتی در این راستا با ارائه خدمات نوین به این گروه، از طریق ثبت مراقبتها و خدمات در سامانه سیب نمایان می شود.
برگزاری مانور بسیج سلامت نوروزی ستاد فوریتهای سلامت محیط و کار مرکز بهداشت شهرستان خاش
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش؛ مانور بسیج سلامت نوروزی 98همزمان با سراسر کشور با حضور فرماندهی پلیس راهور، نمایندگانی از هلال احمر، شهرداری، شبکه دامپزشکی، اورژانس 115، مدیران شبکه بهداشت ودرمان ومرکز بهداشت و نیز بازرسان سلامت محیط و کار برگزار شد. مهندس نقی زاده ضمن اعلام آمادگی ستاد سلامت نوروزی مرکز بهداشت در ارائه خدمات مطلوب به شهروندان و مسافرین محترم نوروزی گفت: هدف از اجرای این مانور تلاش در جهت حفظ و ارتقای سطح سلامت مردم و مسافرین محترم در ایام تعطیلات نوروزی از 20اسفند لغایت20فروردین 98می باشد که در این راستا افزایش نظارت و بازرسی از مراکز تهیه، توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، نمونه برداری از مواد غذایی، کنترل کیفی آب آشامیدنی اماکن حساس و...در دستور کار قرار گرفته است.
نشست مشترک مرکز بهداشت و شهرداری با اولویت کانون سلامت محلات (یکشنبه ۹۷/۱۲/۱۹)
مهندس نقی زاده مطرح نمود: سلامت حقی است همگانی و مرکز بهداشت به عنوان متولی اصلی سلامت در خوش بینانه ترین شرایط و در صورت استفاده از تمام ظرفیت های موجود اعم از منابع انسانی و لجستیکی فقط می تواند پاسخگوی ۲۵ درصد از نیازهای حوزه سلامت مردم باشد لذا جهت دستیابی به ۷۵ درصد دیگر از سهم سلامت نیازمند مشارکت و همکاری سایر دستگاهها و نهادهای دولتی و خصوصی به ویژه مسئولیت پذیری تمامی اقشار جامعه در قبال موضوع سلامت می باشد. رییس مرکز بهداشت ضمن بیان اهمیت تشکیل و راهاندازی کانون سلامت محلات افزود: هدف ما اجتماعی کردن سلامت هست لذا قصد داریم ضمن جلب مشارکت بیش از پیش مردم و جوامع محلی نسبت به شناسایی ظرفیتهای موجود خارج سازمانی در حوزه سلامت اقدام کنیم تا در نهایت پس از سازماندهی و توانمندتر کردن آنها در کنار سایر منابع موجود داخلی، در راستای ارتقاء شاخص های سلامت جامعه حرکت کنیم.
کاشت 300اصله نهال در مرکز بهداشت شهرستان خاش در روز درختکاری
مهندس نقی زاده همزمان با روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی عنوان نمود: به منظور ترویج فرهنگ درختکاری و تشویق مردم به ایجاد و حفظ فضاهای سبز ، ترویج این سنت حسنه و زیبا سازی محوطه ستادآیین محوری کاشت 300اصله نهال در ستاد شبکه بهداشت و درمان و 11مرکز خدمات جامع سلامت برگزار شد.
جلسه هماهنگی مدیریت بحران شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش
جلسه هماهنگی مدیریت بحران شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش
مهندس نقی زاده عنوان نمود: شرایط بحرانی ناشی از بارندگی های اخیر و طغیان رودخانه های شهرستان هشداری جدی برای حفظ و ارتقاء آمادگی تیم های واکنش سریع و نیروهای امدادرسان و مانوری برای بررسی نقاط قوت و ضعف سیستم های موجود محسوب می گردید. جلسه ستاد بحران با رویکرد بررسی وضعیت موجود اتاق بحران مرکز بهداشت و نیز لیست ملزومات و نیازمندیهای آن بر اساس EOC با حضور ریاست مرکز بهداشت و جمعی از مدیران و مسئولین واحدهای ستادی برگزار شد. رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش با اشاره به این مطلب که بحران خبر نمی کند و اقدامات پیشگیرانه در راستای کاهش خسارات جانی و مالی ناشی از بحران های احتمالی می بایست همیشه مد نظر مدیران و مسئولین قرار گیرد تصریح نمود: می توان با پیش بینی حوادث و وقایع احتمالی و حفظ و ارتقاء آمادگی لازم و اتخاذ تصمیمات و تمهیداتی پیش از وقوع بحران ها نسبت به هدایت صحیح امکانات پس از وقوع هر نوع بحرانی و کاهش صدمات ناشی از آن اقدام نمود.
گزارش کامل رییس مرکز بهداشت در ستاد مدیریت بحران شهرستان خاش
مهندس نقی زاده در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان خاش (۹۷/۱۱/۱۲)، ضمن اعلام آمادگی کامل شبکه بهداشت و درمان و تیم های واکنش سریع در برخورد با بحران های احتمالی به ویژه بارندگیهای اخیر عنوان نمود: با توجه به بارندگیهای شدید اخیر و بالا آمدن آبهای سطحی و نیز احتمال آلودگی منابع آبی، می توان احتمال افزایش بیماریهای منتقله از آب و غذا و ناقلین را متصور بود لذا تقویت نظام مراقبت این بیماریها و ارتقاء هماهنگی های بین بخشی و درون بخشی بسیار حائز اهمیت می باشد. جناب مهندس یوسفی فرماندار محترم شهرستان در ابتدای این نشست ضمن تقدیر از تعاملات مدیران ادارات و اعضای محترم ستاد مدیریت بحران شهرستان گفت: در بحث مدیریت بحران ، پیشگیری از بحران وآمادگی برای مقابله با بحران از اهمیت خاصی برخوردار است و همه دستگاههای اجرایی می بایست از قبل برای مقابله با حوادث احتمالی برنامه ریزی کنند . ما باید با یکدیگر تعامل وهمکاری داشته باشیم تا در هنگام بروز حوادث بتوانیم در کمترین زمان ممکن بحران را مدیریت نماییم.
برگزاری دومین جلسه ستاد آمادگی تسهیلات نوروزی در مرکز بهداشت شهرستان خاش
این نشست با حضور کلیه مسئولین و کارشناسان ستادی مرکز بهداشت و با هدف بررسی و مرور مهمترین برنامه ها و شاخص های حوزه بهداشت در ارائه خدمات هرچه مطلوب تر به مردم و مسافرین محترم نوروزی برگزار شد. مهندس نقی زاده ضمن تأکید بر رعایت نظم و انظباط اداری حتی در تعطیلات نوروزی و اهمیت حفظ آمادگی لازم در این ایام گفت: تمامی واحدهای ستادی در این ایام می بایست کاملا پویا و فعال در زمینه برنامه های تحت پوشش خود ارائه خدمت نمایند و با توجه به بارندگیهای اخیر و بالا آمدن آبهای سطحی و احتمال آلودگی منابع آبی در زمینه تشدید بازدیدهای محیطی و تقویت نظام مراقبت بیماریها به ویژه بیماریهای روده ای-انگلی و منتقله از ناقلین مانند مالاریا کاملا هوشیار باشند.