برگزاری کمیته مرگ مادر باردار در شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش(26/1/98)
برگزاری کمیته مرگ مادر باردار در شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش(26/1/98)
در تاریخ 26/1/98 اولین کمیته مرگ مادر باردار سال 98 با حضور رییس مرکز بهداشت، رییس بیمارستان امام خمینی(ره)، مسئول واحد سلامت خانواده، پزشکان و سایر اعضای کمیته برگزار گردید. مهندس نقی زاده ضمن خوشامدگویی به اعضای کمیته و بیان اهمیت مراقبت های بارداری و پس از زایمان در کاهش مرگ مادر باردار و نیز تأثیر این شاخص در جامعه گفت: تلاش برای حفظ و ارتقاء سلامت مادران یک اقدام جهانی است و شاخص مرگومیر این گروه آسیبپذیر ازجمله شاخصهای مهم توسعه و سلامتی جوامع است. بر اساس هدفگذاری کمی شورای سیاستگذاری در برنامه ششم توسعه تا پایان سال 1399 نسبت مرگ مادران در کشور باید به 15 در صد هزار تولد زنده برسد. لذا درصدد هستیم از یک سو با بررسی فرآیندهای شناسایی به موقع مادران باردار و بررسی وضعیت آنها ، اعزام، انتقال، تشخیص و درمان مادران باردار پرخطر و از سوی دیگر با برگزاری منظم کمیتههای مرگ مادر و پیگیری و اجرای مصوبات آن، به این مهم دستیابیم.
اجرای مانور تیم واکنش سریع شبکه بهداشت و درمان خاش (بدون اطلاع قبلی)
رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش ضمن اعلام این خبر گفت: مانور بررسی آمادگی تیمهای واکنش سریع شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش در مواجهه با شرایط بحرانی گزارش شده در یکی از مناطق با هدف ارتقاء توان و آمادگی نیروهای واکنش سریع اجرا شد. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش؛ به دنبال گزارش و تماس تلفنی در ساعت19:30شبانگاه مبنی بر ایجاد شرایط بحرانی و وقوع سیل در یکی از مناطق روستایی شهرستان سریعا اعضای تیم واکنش سریع شماره 1شبکه متشکل از فرمانده تیم، پزشک، ماما، کارشناس بیماریها، کارشناس سلامت محیط و کار، بهیار و...و نیز رییس مرکز بهداشت در کوتاهترین زمان ممکن و با تجهیزات و ملزومات امدادرسانی در محل شبکه حضور یافتند.
برگزاری کمیته بحران شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش
مدیر شبکه بهداشت و درمان خاش در کمیته بحران که با حضور سرپرست مرکز بهداشت، مسئول فوریت های پزشکی شهرستان، نماینده بیمارستان امام خمینی (ره) و کلیه کارشناسان مسئول و مدیران مجموعه های تحت پوشش شبکه بهداشت ودرمان برگزار شد گفت: در پی هشدار جوی مبنی بر احتمال وقوع سیل دربرخی استان های کشور و البته سیستان و بلوچستان و پس از تأکید فرماندار محترم شهرستان در کمیته ستاد بحران می بایست تمامی مجموعه های بهداشت و درمان آمادگی کامل جهت مقابله با هر گونه خطر ناشی از وقوع سیل احتمالی را داشته باشند.
استقرار برنامه نظام ارجاع الکترونیک از سطح ۱ به ۲ در شبکه بهداشت ودرمان خاش
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست صمیمی با کارکنان حوزه سلامت خاش؛ نظام ارجاع یکی از اولویت های مهم وزارت بهداشت و درمان و تحقق عدالت در سلامت است که به نفع مردم و در جهت کاهش هزینههای نظام سلامت عمل می کند. در جلسه برنامه استقرار نظام ارجاع الکترونیک در سال98که با حضور جناب آقای دکتر یوسفی مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دکتر موسوی مدیر گروه توسعه شبکه مرکز بهداشت استان و هیأت همراه، دکتر کرد مدیر شبکه بهداشت ودرمان، مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت، دکتر کرد رییس بیمارستان امام خمینی(ره) و نیز تمامی پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت و کارکنان ستادی شبکه بهداشت برگزار شد دکتر یوسفی گفت: موضوع استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده بحث جدیدی نیست و طی سالهای گذشته این برنامه در حال اجرا بوده است اما خوشبختانه موضوع تقویت برنامه در قانون ششم توسعه از سوی ریاست محترم جمهور و همچنین در سیاستهای راهبردی وزارت بهداشت به جدیت دیدهشده است و بدیهی است بسیاری از مشکلات که امروز متوجه حوزه سلامت کشور است از طریق اجرای صحیح برنامه نظام ارجاع الکترونیک مرتفع خواهد شد.
پیام تبریک رئیس مرکز بهداشت خاش به مناسبت روز جهانی بهداشت
رئیس مرکز بهداشت شهرستان خاش در پیامی فرارسیدن هفته سلامت را به کلیه مردم شهرستان و کارکنان خدوم حوزه سلامت تبریک گفت. در این پیام آمده است: بسمه تعالی هفتم آوریل مصادف با هجدهم فروردین ماه به عنوان روز جهانی بهداشت نام نهاده شده است. این روز و هفته سلامت فرصتی مغتنم برای تاکید بر اهمیت سلامت به عنوان یکی از ارکان مهم در حفظ و ارتقای جامعه و تحقق توسعه پایدار است. از طرفی این هفته فرصتی است تا با بازنگری و نگاه مجدد به توانمندی ها، دستاوردها و انتظارات موجود برای پاسخگویی منطقی و شایسته به مردم در حوزه سلامت حرکت نماییم.
برگزاری اولین جلسه برنامه ریزی هفته سلامت98 در شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش
دکتر کرد ضمن اشاره به شعار هفته سلامت امسال("پوشش همگانی سلامت" برای همه و در همه جا)گفت: سازمان بهداشت جهانی پوشش همگانی سلامت را دسترسی به مداخلات اساسی سلامت شامل ارتقا، پیشگیری، درمان و توانبخشی می داند که افراد توان پرداخت هزینه های آن را داشته باشند. مدیر شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش در نخستین جلسه برنامه ریزی هفته سلامت که با حضور اعضای ستاد برگزاری هفته سلامت برگزار شد ضمن ابراز همدردی با هموطنان عزیز سیل زده در حوادث اخیر گفت: همه ساله هفته سلامت از اول تا هفتم ارديبهشت ماه با محوريت شعار سال سازمان جهاني بهداشت و با هدف فرهنگسازي و اطلاع رساني در راستاي ارتقاي سلامت مردم در سراسر كشور برگزار مي شود.
پایان طرح سلامت نوروزی با 4743 مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت کشیک در شهرستان خاش
مهندس نقی زاده عنوان نمود: حوزه سلامت شهرستان خاش ضمن فعالیت مستمر و شبانه روزی در راستای ارائه خدمات مطلوب بهداشت و درمان به شهروندان و مسافرین محترم نوروزی در ایام نوروز پاسخگوی بیش از 4743 مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت کشیک شهری و روستایی در قالب خدمات پزشکی، مامایی، آزمایشگاهی، دندانپزشکی و دارویی بود. رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش ضمن تقدیر از تلاش همکاران کشیک در طرح سلامت نوروزی گفت: علاوه بر خدمات مراکز خدمات جامع سلامت کشیک، در ایستگاه سلامت اورژانس واقع در پلیس راه و ورودی شهر نیز 191مأموریت در خصوص ارائه خدمات اولیه سلامت و فوریتهای پزشکی ، انجام تست قند خون، کنترل فشار خون و ارائه رایگان برخی اقلام داروئی مورد نیاز به مسافران نوروزی و حضور در محل تصادفات جاده ای و رسیدگی به مصدومان و اعزام به بیمارستان امام خمینی(ره)انجام گرفت.
استمرار خدمت رسانی حوزه بهداشت شهرستان خاش در تعطیلات نوروز
مهندس نقی زاده رئیس مرکز بهداشت شهرستان خاش خبر داد: با توجه به ایام تعطیلات نوروزی و اهمیت تقویت نظام مراقبت بیماریها و کنترل عوامل محیطی به منظور پیشگیری و کاهش بار بیماری های مرتبط با محیط از جمله بیماریهای منتقله از آب و غذا و همچنین کنترل اپیدمی بیماریهای روده ای عفونی در جامعه با افزایش مسافرت ها؛ نظارت بر مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی، اماکن حساس و سامانه های آبرسانی شهرستان در قالب مدیریت مهندسی بهداشت محیط در سلامت نوروزی از ۲۰ اسفند ماه سال ۹۷ لغایت ۲۰ فروردین ماه سال ۹۸ با حضور فعال ۳ تیم بازرسی و ۱ تیم نظارتی مجهز به تجهیزات پرتابل سنجش و نمونه برداری از آب، مواد غذایی و سطوح از ۸ صبح تا ۸ شب در ساعت های اداری و غيراداری و روزهای تعطیل و همچنین آنکال در مرکز بهداشت شهرستان خاش و شیفت کشیک های سیار از ۸ صبح تا ۸ شب در محور زاهدان –خاش و خاش -ایرانشهر اجرا گردید. نقی زاده عنوان نمود: در این راستا ۱۳۹۳مورد بازرسی و نظارت از مراکز تهيه و توزیع مواد غذایی ۱۷۲ مورد بازرسی از اماکن عمومی، ۱۱۵۵موردکلرسنجی آب، ۳۱ مورد معرفی به مراجع قضایی،۱۸۹۴ کیلوگرم مواد غذایی معدوم شده،۱۴۸۲ مورد سنجش با دستگاههای پرتابل انجام شد.
بازدید بازرس ویژه دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت از شبکه بهداشت ودرمان خاش
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش از بازدید مهندس کریمی؛ بازرس ویژه دفتر بازرسی ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی از شبکه بهاشت و درمان این شهرستان خبر داد. به گزارش روابط عمومی- مهندس کریمی بازرس ویژه دفتر بازرسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: میثاق همه ما در نظام سلامت ارائه خدمات در شان و منزلت بیماران، تکریم ارباب رجوع و رسیدگی به موقع به آنان است. وی ادامه داد: خوشبختانه در سراسر کشور، نظام سلامت همواره پویا است و خدمات بدون تعطیلی و وقفه به مراجعان ارائه می شود.
سفر به سایر استان ها برای درمان بیماری هایی که امکان درمان آن در استان وجود دارد اسراف و هدر دادن منابع مالی است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان : سفر به سایر استان ها برای درمان بیماری هایی که امکانات آن در استان وجود دارد اسراف و هدر دادن منابع مالی است رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در حال حاضر غالب تجهیزات پزشکی و متخصصین و فوق تخصص های مورد نیاز برای درمان بیماران در استان وجود دارد و سفر به سایر استان ها اتلاف منابع مالی توسط بیمار است. به گزارش روابط عمومی_ دکتر سید محمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در بازدید از مرکز خدمات جامع سلامت روستای دهپابید خاش، با اطلاع از سفر یکی از بیماران به یکی از استان های همجوار جهت درمان بیماری واگیر، اضافه کرد: خوشبختانه علاوه بر بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی و امکانات تشخیصی، آزمایشگاهی و درمانی قوی در این استان، همکاران ما در درمان بیماری ها بسیار خبره و صاحب نظر هستند و حضور بیماران در سایر استان ها برای درمان، ناشی از عدم اطلاع از وجود متخصصان در استان است. وی به بیماران توصیه کرد: پیش از تصمیم گیری برای انجام سفر درمانی، از عدم وجود امکانات درمان در استان، مطمئن شوند.