افتخار به گذشته-امید به آینده
"فجر97؛ با بهره برداری 11پروژه سلامت در شهرستان خاش"
جناب آقای قهرمانی معاون محترم سیاسی فرماندارضمن قدردانی از خدمات مدیران و مسئولین حوزه سلامت گفت: تحولات چشمگیر حوزه سلامت شهرستان خاش پس از 4 دهه با افتخار که از عمر با برکت انقلاب شکوهمند اسلامی ایران گذشته نشان از همت و پشتکار دولتمردان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به ویژه عنایت به مناطق کمتر توسعه یافته کشور دارد که این مهم در برنامه های اجرا شده و در دست اجرای شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش ملموس است. ارتقای شاخص های سلامت و افزایش سطح کمی و کیفی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به ویژه در طرح تحول نظام سلامت از جمله ثمرات انقلاب اسلامی است. دکتر کرد مدیر شبکه بهداشت و درمان و مجتمع عالی سلامت شهرستان خاش ضمن عرض خیر مقدم و گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به بیان دستورکار جلسه و ارائه گزارشی از فعالیت های بهداشت محیط و روند کنترل بیماری هاری پرداخت و هدف از برگزاری کارگروه را بررسی مصوبات جلسات گذشته ،گزارش فعالیت های انجام شده حوزه بهداشت و درمان و اعلام پروژه های قابل افتتاح در دهه مبارک فجر برشمرد.
متخصص طب اورژانس به مجموعه متخصصین بیمارستان امام خمینی(ره) خاش اضافه شد
پس از بیمارستان های علی ابن ابیطالب(ع) و خاتم الانبیاء زاهدان، از این پس مراجعین به اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره)خاش، هم توسط متخصصان طب اورژانس ویزیت می شوند.
واکسیناسیون بیش از29هزار کودک زیر5سال شهرستان خاش در طرح تکمیلی ایمنسازی فلج اطفال
مهندس نقی زاده با تأکید بر این مطلب که طی 18سال گذشته هیچ موردی از این بیماری گزارش نشده است گفت: با توجه به شرایط استراتژیک استان ما و همسایگی با کشورهای پولیواندمیک افغانستان و پاکستان، حفظ و ارتقای سطح پوشش ایمنسازی فلج اطفال بعنوان یکی از دستاوردهای بزرگ حوزه بیماریها به افزایش آگاهی ها، برنامه ریزی و حساسیت پرسنل شبکه بهداشت ودرمان در اجرای طرح و نیز همکاری مردم شریف شهرستان وابسته است چرا که کشورهای عاری از این بیماری با کمی غفلت با طغیان های بزرگی مواجه شدند و این توجه و دقت افراد مجری طرح را می طلبد.
فعالیت سمن ها و NGOها در حوزه بهداشت و درمان نماد مشارکت مردم در ارتقای شاخص های سلامت شهرستان خاش
رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش؛ تلاش در جهت تشکیل و توسعه سمن ها می تواند منجر به ارتقای شاخص های سلامت شهرستان، افزایش سطح همکاری های مردمی در امور بهداشت ودرمان، کاهش سطح هزینه گذاری دولت در این بخش و درگیر کردن مردم در زمینه معضلات حوزه سلامت گردد. مهندس نقی زاده در جمع مسئولین تعدادی از سازمان های مردم نهاد شهرستان با تأکید بر نقش حمایت از سمن ها درتوسعه و بهبود وضعیت آنها ادامه داد: سلامتی حق همگانی بوده و حوزه بهداشت و درمان به تنهایی قادر به مرتفع نمودن تمامی معضلات و مشکلات بهداشتی شهرستان نخواهد بود و دستیابی به اهداف متعالی نظام سلامت و اجتماعی کردن سلامت با شناسایی و استفاده از ظرفیت های جوامع محلی و تشکل های مردمی و سایر بخشهای دولتی و خصوصی میسر خواهد شد.
برگزاری کارگاه آموزشی- مهارتی وعملی مراقبت از نوزاد در منزل HOME CARE)) و مراقبت آغوشی مادر ونوزاد (KMC)
مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت خاش گفت: نظر به اینکه تولد یکی از زیباترین نغمه های آفرینش است و 28 روز اول تولد دوران نوزادی محسوب می شود، سلامت نوزاد و مرحله گذر او از دوران نوزادی به شیر خوارگی به حدی مهم است که در معیار های بین المللی میزان مرگ ومیر نوزادان یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی کشورها قلمداد می شود.سالیانه حدود 150میلیون نوزاد در سراسر کره خاکی متولد می شود که از بین آنها حدود 5 میلیون شانس بقاءوتجربه زندگی در مراحل بعدی را پیدا نمی کنندومتاسفانه فوت می نمایند.در کشور ما نیز از 1میلیون بارداری در سال ،حدود 20000 نوزاد در طی دوران نوزادی از بین می روند.مرگ های حول وحوش تولدونوزادی سومین علت شایع از دست رفتن سالهای عمر در کشور هستند.به همین دلیل استراتژی های نوین بر مبنای افزایش امید به زندگی وبقاء نوزادان استوار است . وی ادامه داد: یک مراقبت کامل واستاندارد برای داشتن نوزادی سالم از قبل از بارداری وبا مراقبتهای پیش از بارداری توسط پزشک وماما شروع می شود وشناسایی به موقع مادران در دوران بارداری ودریافت حداقل 6 مراقبت در دوران بارداری و همچنین یک زایمان ایمن در بیمارستان( چه طبیعی – چه سزارین ) سبب کاهش چشمگیر مرگ ومیر دوران نوزادی می شود. بعد از تولد نیز مراقبتهای همه نوزادان طی روزهای سوم تا پنجم شروع می شود وتا 5سالگی ادامه می یابد .برای محقق شدن این هدف (سلامت مادر ونوزاد) بایستی خدمات باروری سالم وفاصله گذاری بین موالید وپیشگیری از بارداری های پرخطر که جان مادر ونوزاد را به خطر می اندازد را مد نظر قرار دهند.
جمع صمیمی پرستاران بیمارستان امام خمینی(ره) و مسئولین و دولتمردان شهرستان خاش در جشن گرامیداشت روز پرستار
دکتر کرد مدیر شبکه بهداشت ودرمان ومجتمع عالی سلامت شهرستان خاش؛ بی شک نامگذاری ولادت با سعادت اسوه صبر و ایثار، حضرت زینب کبری (س) به عنوان روز پرستار، نشان از ارزش والای شغل شریف پرستاری دارد. در این زمینه، پرستاران به عنوان یکی از اصلی ترین حلقه های حوزه درمان، نقش بسزایی در حفظ، تامین و ارتقای سلامت جامعه دارند. حوزه سلامت شهرستان خاش افتخار دارد با خدمات ارزشمند 155نفر کادر پرستاری بیمارستان امام خمینی(ره) در مسير ارتقاء سلامت مردم گام برمي دارد و ضروري است جامعه پرستاري هم ضمن شناخت بيشتر رسالت خويش در تحقق اين امر بيش از پيش تلاش نمايد.
برپایی همزمان 2 ایستگاه طرح ملی غربالگری فشارخون و تعیین تناسب وزن ایرانیان با مراسم گرامیداشت روز پرستار در شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش
دکتر کرد مدیر شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش گفت: در حاشیه مراسم گرامیداشت روز پرستار و تقدیر از مقام شامخ آنان 2ایستگاه طرح ملی غربالگری فشارخون و تعیین تناسب وزن ایرانیان و انجام آزمایشات قند خون با همکاری مرکز بهداشت و بیمارستان امام خمینی(ره) در محل سالن شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش برپا و خدمات غربالگری به مراجعین ارائه گردید.
ارائه بسته های حمایتی و یک وعده غذای گرم به پاتوق های تحت پوشش مرکز کاهش آسیب گلستان با حضور ریاست مرکز بهداشت خاش
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش؛ مرکز گذری کاهش آسیب (حمایتی )گلستان با حضور سرپرست مرکز بهداشت و مدیرگروه بیماری ها و کارشناسان مربوطه مورد بازدید قرار گرفت. مهندس نقی زاده طی بازدید ابتدا عملکرد مرکز کاهش آسیب و سپس سیر مراجعه ،گروه هدف مراجعه کننده ، ماده ی مصرفی ونوع خدمات مرکز به آنها ، گروه سنی و طبقه تحصیلی آنها را از مسئولین مرکز جویا شد.
با همکاری مشترک شبکه بهداشت ودرمان و جمعیت هلال احمر شهرستان خاش اجرا شد:
اعزام کاروان سلامت و ارائه خدمات درمانی و داروی رایگان به 800نفر از بیماران روستای چاه احمد خاش
مدیر شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش گفت: کاروان سلامت با هدف ارائه خدمات بهداشتی درمانی و داروی رایگان به مبلغ بیش از70میلیون ریال به مردم محروم منطقه اعزام شد و به مدت یک روز مراجعین محترم روستای چاه احمد خاش از خدمات پزشک متخصص، دندانپزشک، پزشک عمومی، مراقب سلامت و...به همراه داروی رایگان بهره مند گردیدند. آقای هاشمزهی رییس جمعیت هلال احمر شهرستان خاش نیز ضمن تقدیر از همکاری شبکه بهداشت ودرمان از ارائه خدمات سلامت به800نفر از مردم این روستا خبر داد.
ارتقای وضعیت آمار و شاخص های سلامت محیط و کار با ثبت دقیق و سریع فعالیت ها در سامانه جامع بازرسی سلامت محیط و کار
مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش ضمن بیان اهمیت ثبت دقیق و سریع فعالیت ها در این سامانه گفت: اهمیت دادن به ثبت صحیح، سریع و بروز اطلاعات در سامانه جامع بازرسی سلامت محیط وکارنتایج مطلوبی ازجمله: سرعت در کار، آنلاین شدن آمار، دقت بیشتر در آمار و شاخص ها و مستند ودر دسترس بودن اطلاعات در پی خواهد داشت. ایشان در جلسه آموزشی نحوه ثبت فعالیت در سامانه جامع بازرسی سلامت محیط و کار که برای کاردانان و بهورزان مراکز خدمات جامع سلامت نوک آباد، گوهرشهر، شیرآباد، دهپابید، چاه احمد و میرآباد برگزار شده بود افزود: این سامانه سیستمی یکپارچه و کامل جهت ثبت فعالیتهای سلامت محیط و کار می باشد که هر نیروی واحد سلامت محیط وکار بایستی کل فعالیتها را در ان ثبت نماید.