متن استاتیک شماره 20 موجود نیست

 

نام و نام خانوادگی:محمود کردی

سمت مدیریت شبکه بهداشت و درمان و دانشکده مامایی

سوابق:از سال 1397 لغایت 1401  ریاست محترم بیمارستان

از سال 1401 تاکنون مدیریت شبکه بهداشت و درمان

مدرک :متخصص داخلی

  • 1403/08/25 - 21:31
  • - تعداد بازدید: 37
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کمیته آنفلوانزا در خاش؛ تأکید بر آموزش، واکسیناسیون و مراقبت‌های پیشگیرانه

بیماری آنفولانزا می‌تواند تأثیرات جدی بر سلامت گروه‌های پرخطر از جمله کودکان زیر پنج سال، زنان باردار، سالمندان، و بیماران مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان:به‌منظور بررسی وضعیت شیوع بیماری‌های تنفسی و آنفلوانزا در فصل پاییز و زمستان، کمیته آنفلوانزا با حضور دکتر بهرنگی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان خاش، و جمعی از کارشناسان ستادی در سالن جلسات این مرکز برگزار شد.

دکتر رضا بهرنگی رئیس مرکز بهداشت شهرستان خاش در این جلسه با اشاره به اهمیت و خطرات بیماری‌های تنفسی به‌ویژه آنفلوانزا، تأکید کرد:

که این بیماری می‌تواند تأثیرات جدی بر سلامت گروه‌های پرخطر از جمله کودکان زیر پنج سال، زنان باردار، سالمندان، و بیماران مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای داشته باشد.

وی ضمن اشاره به افزایش موارد ابتلا در کشور و حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، اعلام کرد که 18 درصد از نمونه‌های آزمایشگاهی مربوط به بیماری‌های تنفسی مثبت گزارش شده که این موضوع نشان‌دهنده ورود دانشگاه به موج آنفلوانزا است.

آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم به‌ویژه در محیط‌های پرتردد مانند مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز تجمعی، نقش کلیدی در کنترل بیماری دارد. همچنین، واکسیناسیون گروه‌های پرخطر باید به‌صورت جدی در اولویت قرار گیرد تا از عوارض شدید آنفلوانزا در این گروه‌ها جلوگیری شود.

در ادامه، سرپرست بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت و کارشناس آنفلوانزا گزارشی از اقدامات انجام‌شده ارائه کردند. این اقدامات شامل برنامه‌ریزی برای واکسیناسیون گروه‌های هدف، آموزش عمومی در سطح شهرستان، و پایش مستمر موارد مشکوک به بیماری‌های تنفسی بود.

 مصوبات و برنامه‌های اجرایی کمیته:

 توسعه برنامه‌های آموزشی: آموزش گروه‌های هدف شامل دانش‌آموزان، دانشجویان، و سایر افراد در مراکز تجمعی با رویکرد حساس‌سازی بیشتر انجام شود.
 تقویت آموزش کارشناسان بهداشتی: کارشناسان بیماری‌های شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت، برای آموزش به مدارس و جوامع محلی آماده شوند. 

تهیه و توزیع مواد آموزشی: بروشورها و راهنمایی‌های آموزشی به مراقبین سلامت و مربیان مدارس ارائه شود تا آموزش‌های لازم به گروه‌های هدف انتقال یابد.
 توزیع ماسک: توزیع ماسک برای گروه‌های پرخطر، دانش‌آموزان، و افرادی که در محیط‌های پرتردد حضور دارند، در اولویت قرار گیرد.
 پیگیری واکسیناسیون: واکسیناسیون گروه‌های پرخطر، به‌ویژه زنان باردار، با دقت و حساسیت بیشتری انجام شود.
 شناسایی و برنامه‌ریزی برای زنان باردار: برنامه‌ریزی و پیگیری شناسایی زنان باردار از طریق تیم سلامت خانواده صورت گیرد.
 تشدید نظام مراقبت سندرمیک: شناسایی سریع موارد مشکوک به سندرم شبه آنفلوانزا از طریق نظام مراقبت سندرمیک در دستور کار قرار گیرد.
 نظارت بر بیمارستان‌ها: بازدید و پایش مستمر بیمارستان شهرستان برای رصد موارد مشکوک با حساسیت ویژه انجام شود.
 گزارش‌دهی مستند: تمام اقدامات انجام‌شده به همراه مستندات لازم به کارشناس آنفلوانزا ارسال شود.
 حساس‌سازی پزشکان: پزشکان مراکز و بیمارستان‌ها نسبت به اهمیت گزارش‌دهی و ارجاع سریع موارد مشکوک به بیماری‌های تنفسی توجیه شوند.

این جلسه با هدف تأمین سلامت عمومی و کنترل بیماری‌های تنفسی به‌ویژه آنفلوانزا برگزار و مقرر شد که تمامی برنامه‌های مصوب در اسرع وقت عملیاتی شوند.

  • گروه خبر : Slider,اخبار
  • کد خبر : 50458
Keywords
مصطفی ریگی
خبرنگار

مصطفی ریگی

تنظیمات قالب
سیستم تیکتینگ