متن استاتیک شماره 20 موجود نیست

واحد سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد

1.شناسایی منطقه جغرافیایی

2.شناسایی جمعیت تحت پوشش

3.شناسایی عوامل و مشکلات تاثیر گذار بر سلامت روانی در منطقه(مانند سوء مصرف مواد مخدر، مصرف مشروبات الکلی، خشونت خانگی، بیکاری، میزان سواد و ...)

4.تدوین برنامه های مداخله ای به منظور کنترل و کاهش عوامل و فاکتورهای شناسایی شده منطقه

5.شناسایی جمعیت تحت پوشش از نظر وجود عوامل و مشکلات اثرگذار بر سلامت افراد

6.آموزش های خود مراقبتی در حوزه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد

7.آموزش مهارت های فرزند پروری

8.آموزش مهارت های زندگی

9.غربالگری تکمیلی در سوء مصرف مواد، مداخله مختصر و پیگیری

10.خدمات روانی-اجتماعی در درمان سوء مصرف کنندگان مواد

11.آموزش های روانشناختی کاهش آسیب اعتیاد و پیشگیری از اعتیاد در مدارس

12آموز شهای روانشناختی به بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی

13.آموزش گروهی خانواده بیماران مبتلا به اختلالات سایکوتیک

14.آموزش گروهی بیماران مبتلا به اختلالات سایکوتیک

15.پیشگیری از خودکشی

16.مشاوره های عمومی

17.غربالگری تکمیلی سلامت اجتماعی

18.ارائه خدمات روانی-اجتماعی به بزرگسالان

19.ارائه حمایت های روانی به کودکان

20.نظارت مستقیم بر عملکرد مراقبین سلامت در زمینه فعالیت های مرتبط با سلامت روان در مراکز، پایگاه ها و خانه های بهداشت

21.قبول ارجاعات از مراقبین سلامت در پایگاه های سلامت تحت پوشش و ارائه پسخوراند

22.ارجاع موارد بر اساس بسته خدمت به پزشک

23.همکاری با سازمان های مردم نهاد وخیریه و بهزیستی برای کمک به نیازمندان

24. آموزش کلیه افراد جامعه(پرسنل بهداشتی، پرسنل کلیه ارگان ها، جمعیت عمومی) در حوزه های مهارت های زندگی، فرزند پروری، نوجوان سالم، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، حمایت های روانی، خودمراقبتی، اختلالات روانپزشکی و سلامت اجتماعی.

  • // - 12:58
  • - تعداد بازدید: 490
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 44
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری کمیته برون بخشی هماهنگی و برنامه ریزی نظارت بر بهداشت ذبح ویژه عید قربان در مرکز بهداشت شهرستان خاش

دکتر خاشی گفت: توجه و اجرای برنامه های پیشگیری از تب کریمه کنگو براساس ضوابط بهداشتی و توصیه‌های کارشناسان مرکز بهداشت توسط شهروندان عزیز در جهت مقابله با شیوع تب کریمه کنگو در عید قربان ضروری است. با توجه به فصل گرما و نزدیک شدن عید قربان و افزایش ذبح غیر بهداشتی دام در سطح شهر و شیوع بیماریهای مشترک انسان و دام، کمیته برون بخشی پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در مرکز بهداشت شهرستان خاش و با حضور ریاست مرکز بهداشت، ریاست محترم اداره دامپزشکی ونماینده شهرداری برگزار گردید. دکتر خاشی در این جلسه ضمن تشکر از اقدامات و تلاشهای بموقع و موثر اعضای محترم کمیته در پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر از نظارت صد درصدی مرکز بهداشت و ادارات مرتبط و اطمینان خاطر شهروندان خبر داد و افزود: یکی از مهم‌ترین مسائلی که در روز عید قربان به مردم عزیز شهرستان تأکید می گردد، تامین دام از کشتارگاه عرضه مجاز دام است که در این روز دایر می‌شود و نظارت در این مکان از طریق گشت مشترک کارشناسان مرکز بهداشت و دامپزشکی و شهرداری صورت میگیرد. بنابراین ما از مردم درخواست میکنیم از ذبح دام در منزل نظارتی اکیداً خودداری کنند و احتمال شیوع این بیماری را کاملاً جدی بگیرند.

دکتر خاشی گفت: توجه و اجرای برنامه های پیشگیری از تب کریمه کنگو براساس ضوابط بهداشتی و توصیه‌های کارشناسان مرکز بهداشت توسط شهروندان عزیز در جهت مقابله با شیوع تب کریمه کنگو در عید قربان ضروری است.


با توجه به فصل گرما و نزدیک شدن عید قربان و افزایش ذبح غیر بهداشتی دام در سطح شهر و شیوع بیماریهای مشترک انسان و دام، کمیته برون بخشی پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در مرکز بهداشت شهرستان خاش و با حضور ریاست مرکز بهداشت، ریاست محترم اداره دامپزشکی ونماینده شهرداری برگزار گردید.


دکتر خاشی در این جلسه ضمن تشکر از اقدامات و تلاشهای بموقع و موثر اعضای محترم کمیته در پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر از نظارت صد درصدی مرکز بهداشت و ادارات مرتبط و اطمینان خاطر شهروندان خبر داد و افزود:  یکی از مهم‌ترین مسائلی که در روز عید قربان به مردم عزیز شهرستان تأکید می گردد، تامین دام از کشتارگاه عرضه مجاز دام  است که در این روز دایر می‌شود و نظارت در این مکان از طریق گشت مشترک کارشناسان مرکز بهداشت و دامپزشکی و شهرداری صورت میگیرد. بنابراین ما از مردم درخواست میکنیم از ذبح دام در منزل نظارتی اکیداً خودداری کنند و احتمال شیوع این بیماری را کاملاً جدی بگیرند.


ایشان ادامه داد: آموزش و اطلاع رسانی های گسترده توسط جلسه با ائمه معزز جمعه شهرستان در جهت استفاده از تریبون نماز جمعه، نصب بنر های سطح شهر و مناطق پرتردد، توزیع پمفلت های آموزشی در زمینه بیماریهای منتقله از طریق دام در مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستان و سطح شهر و همچنین نمازجمعه و آموزش به شهروندان و قصابان با هدف افزایش سطح آگاهی عمومی در زمینه آشنایی با بیماری تب کریمه کنگو، راههای انتقال و پیشگیری از انتقال انجام شده است.


رییس مرکز بهداشت با اشاره به نقش مهم آموزش در پیشگیری از بروز این بیماری گفت : واحد بیماریهای واگیر آموزشهای لازم در خصوص راه های پیشگیری و درمان CCHF را به بهورزان و کارشناسان آموزش داده است و آموزش به عموم مردم نیز در روستاها به وسیله بهورزان و کارشناسان بهداشتی در حال انجام است وبه پزشکان مراکز شهری و روستایی نیز اطلاع رسانی لازم انجام شده است.


ایشان با اشاره به اینکه حساسیت نیروهای بهداشتی بخصوص بهورزان و پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی نسبت به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو و تشخیص به موقع در بیمارستان و بخش اورژانس بسیار اهمیت دارد، افزود : دامداران یکی از گروههای در معرض خطر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو هستند که آموزش آبشاری به دامداران توسط پرسنل بهداشتی با همکاری اداره دامپزشکی ضروری است و کنترل این بیماری در دام ها و کشتارگاه ها نیازمند نظارت و پیگیری و توجه ویژه شهرداری و اداره دامپزشکی است.



دکتر خاشی ادامه داد: حساس سازی مراکز بهداشتی درمانی دولتی و مطب های خصوصی جهت گزارش فوری تلفنی موارد مشکوک بیماری به واحد بیماری های مرکز بهداشت شهرستان، کنترل موجودی داروی ریباویرین در بیمارستان و تأمین داروی موردنیاز، بازدید مشترک کارشناسان شبکه بهداشت و اداره دامپزشکی از منطقه به خصوص کشتارگاه و قصابی ها، جلوگیری از کشتار غیرمجاز دام و فروش گوشت بدون مجوز دامپزشکی توسط اداره دامپزشکی و سمپاشی دام ها توسط اداره دامپزشکی، مواردی است که باید در نظر گرفته شود.


دکتر خاشی در ادامه همانند سال های گذشته خواستار اقدامات منسجم وهماهنگ ادارات عضو جهت کنترل وپیشگیری این بیماری شد چرا که با توجه به اهمیت بیماریهای زئونوز و بویژه CCHF اقدامات هماهنگ ادارات وسازمانهای مختلف در این زمینه و برگزاری بازدید های مشترک بسیار کمک کننده خواهد بود.


مهندس اله بخش کرد کارشناس مسئول بیماریهای مرکز بهداشت نیز گفت: این بیماری از طریق گزش کنه به دام منتقل می شود ،که دام آلوده فاقد علائم بالینی و غیرقابل‌شناسایی می‌باشد و انتقال بیماری به انسان از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام آلوده هنگام ذبح دام و یا قطعه‌قطعه کردن گوشت و یا مصرف گوشت نیم‌پز یا خام منتقل می‌شود. وی با اشاره برضرورت رعایت نکات بهداشتی در هنگام ذبح دام و قطعه‌قطعه کردن گوشت ،نگهداری گوشت در دمای یخچال حداقل به مدت 24 ساعت قبل از مصرف ،اجتناب از جدا کردن کنه از پوست و یا له کردن روی پوست ،جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری تأکید نمود و اذعان داشت: در صورت مشاهده علائم این بیماری (بروز ناگهانی تب ،لرز،درد بدن ،سردرد شدید،درد چشم ،و درنهایت علائم خونریزی به‌صورت کبودی در سطح پوست ،خونریزی از بینی ،دهان و استفراغ و...).سریعاً به مراکز بهداشتی مراجعه نموده تا جهت درمان اقدام گردد .


دکتر رخشانی رییس اداره دامپزشکی نیز ضمن بیان اقدامات انجام شده ، اعلام داشتند کلاس های آموزشی CCHF برای قصابان ودامداران سطح شهرستان برگزار و نیز سمپاشی دامداری ها انجام گرفته است.


روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش

  • گروه خبر :
  • کد خبر : 19026
Keywords

Comments

0

comment

تنظیمات قالب
سیستم تیکتینگ