متن استاتیک شماره 20 موجود نیست

واحد سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد

1.شناسایی منطقه جغرافیایی

2.شناسایی جمعیت تحت پوشش

3.شناسایی عوامل و مشکلات تاثیر گذار بر سلامت روانی در منطقه(مانند سوء مصرف مواد مخدر، مصرف مشروبات الکلی، خشونت خانگی، بیکاری، میزان سواد و ...)

4.تدوین برنامه های مداخله ای به منظور کنترل و کاهش عوامل و فاکتورهای شناسایی شده منطقه

5.شناسایی جمعیت تحت پوشش از نظر وجود عوامل و مشکلات اثرگذار بر سلامت افراد

6.آموزش های خود مراقبتی در حوزه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد

7.آموزش مهارت های فرزند پروری

8.آموزش مهارت های زندگی

9.غربالگری تکمیلی در سوء مصرف مواد، مداخله مختصر و پیگیری

10.خدمات روانی-اجتماعی در درمان سوء مصرف کنندگان مواد

11.آموزش های روانشناختی کاهش آسیب اعتیاد و پیشگیری از اعتیاد در مدارس

12آموز شهای روانشناختی به بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی

13.آموزش گروهی خانواده بیماران مبتلا به اختلالات سایکوتیک

14.آموزش گروهی بیماران مبتلا به اختلالات سایکوتیک

15.پیشگیری از خودکشی

16.مشاوره های عمومی

17.غربالگری تکمیلی سلامت اجتماعی

18.ارائه خدمات روانی-اجتماعی به بزرگسالان

19.ارائه حمایت های روانی به کودکان

20.نظارت مستقیم بر عملکرد مراقبین سلامت در زمینه فعالیت های مرتبط با سلامت روان در مراکز، پایگاه ها و خانه های بهداشت

21.قبول ارجاعات از مراقبین سلامت در پایگاه های سلامت تحت پوشش و ارائه پسخوراند

22.ارجاع موارد بر اساس بسته خدمت به پزشک

23.همکاری با سازمان های مردم نهاد وخیریه و بهزیستی برای کمک به نیازمندان

24. آموزش کلیه افراد جامعه(پرسنل بهداشتی، پرسنل کلیه ارگان ها، جمعیت عمومی) در حوزه های مهارت های زندگی، فرزند پروری، نوجوان سالم، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، حمایت های روانی، خودمراقبتی، اختلالات روانپزشکی و سلامت اجتماعی.

  • 1400/08/03 - 12:53
  • - تعداد بازدید: 162
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 93
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان خاش با محوریت کمپین ایمن‌سازی علیه سرخک و سرخجه و هاری_آبان ماه ۱۴۰۰

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش ضمن تأکید بر ضرورت اجرای عملیات واکسیناسیون تکمیلی سرخک،سرخجه و اوریون؛ با توجه به پراکندگی جمعیت، پایین بودن نسبی سطح آگاهی خانواده ها، شیوع گسترده بیماری سرخک در افغانستان و پاکستان و تردد و تبادل جمعیتی بالا با این کشورها و کشف و شناسایی مواردی از این بیماری در اکثر شهرستان های استان سیستان و بلوچستان از همشهریان عزیز تقاضا داریم با کمپین واکسیناسیون سرخک و سرخجه همکاری نموده و هر چه سریعتر نسبت به واکسیناسیون تکمیلی کودکان ۹ ماه تا ۷ سال اقدام نمایند تا از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری کنیم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش ضمن تأکید بر ضرورت اجرای عملیات واکسیناسیون تکمیلی سرخک،سرخجه و اوریون؛ با توجه به پراکندگی جمعیت، پایین بودن نسبی سطح آگاهی خانواده ها، شیوع گسترده بیماری سرخک در افغانستان و پاکستان و تردد و تبادل جمعیتی بالا با این کشورها و کشف و شناسایی مواردی از این بیماری در اکثر شهرستان های استان سیستان و بلوچستان از همشهریان عزیز تقاضا داریم با کمپین واکسیناسیون سرخک و سرخجه همکاری نموده و هر چه سریعتر نسبت به واکسیناسیون تکمیلی کودکان ۹ ماه تا ۷ سال اقدام نمایند تا از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری کنیم.


سرخک سرایت پذیری و کشندگی بالاتری دارد. به بهانه کرونا و حرفهای جعلی گروههای ضدواکسن، واکسیناسیون فرزندان خود علیه این بیماری را در ۱۲ و ۱۸ ماهگی (واکسن MMR) به تاخیر نیاندازید.


افزایش حساسیت در گروههای مختلف جامعه با استفاده از ظرفیت تریبون های نماز جمعه و جماعات، بخشداران، دهیاران، داوطلبین سلامت در خصوص اهمیت ایمن‌سازی جمعیت و اجرای عملیات واکسیناسیون سرخک


مهندس علی نقی زاده، رئیس مرکز بهداشت خاش و تفتان با تأکید بر این مطلب که هر کودک مبتلا به سرخک در طول دوره سرایت پذیری بیماری می تواند ۱۸ نفر را مبتلا کند؛


سرخک یک عفونت ویروسی بسیار مسری دوران کودکی است که می تواند عوارض شدیدی همچون ذات الریه، عفونت گوش و مغز و حتی مرگ را به همراه داشته باشد.


زیرساخت ضعیف بهداشتی،  گزارش طغیان های متعدد سرخک در کشورهای همسایه شرقی، تبادلات بالای جمعیتی و  به دنبال آن شناسایی مواردی از این بیماری در اکثر شهرستان های استان، بر اهمیت اجرای یک نوبت واکسیناسیون تکمیلی سرخک در کلیه کودکان ایرانی و غیرایرانی ۹ ماه تا ۷ سال(متولدین ۱۳۹۲/۷/۱ لغایت ۱۳۹۹/۱۱/۱) در جنوب شرق کشور که از ۸ لغایت ۲۰ آبان ماه به صورت  فعال و خانه به خانه در روستا و غیرفعال در شهر و حتی در جمعیت عشایر انجام خواهد شد می افزاید.


هاری یک بیماری ویروسی ۱۰۰ درصد کشنده است که از طریق هر گونه زخم و حتی خراش ناشی از گازگرفتن حیوانات آلوده می تواند به انسان منتقل شود.


حدود ۳۰٪ مصدومین حیوان گزیدگی را محصلین تشکیل می دهند


٪۷۸ از سگ گزیدگی ها توسط سگ های به اصطلاح صاحبداری اتفاق می افتد که صاحبان آنها متاسفانه کنترل و مهاری روی آنها ندارند.


براساس قانون باید صاحبان سگ ها اقدام به واکسیناسیون و قلاده گذاری و مهار آنها نموده و پاسخگوی هرگونه گزش و جراحت وارده به مردم باشند.


اهمیت واکسیناسیون و قلاده گذاری سگ های صاحبدار ولی رهاشده از کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب(ولگرد) کمتر نیست.


در شهرستان خاش منطقه پشتکوه یکی از کانون‌های اصلی هاری حیوانی است


لازم است مداخلات جدی توسط شهرداری،بخشداری، دهیاری، دامپزشکی و سایر ارگان های ذیربط در امر شناسایی سگ های صاحبدار، قلاده گذاری، واکسیناسیون آنها، کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب، جمع آوری مستمر زباله ها به ویژه در حاشیه شهر و جاده های منتهی به روستاها صورت بگیرد.


از شهروندان عزیز انتظار داریم جهت پیشگیری از مرگ ۱۰۰ درصدی ناشی از هاری اقدام به شستشوی زخم و مراجعه به واحدهای بهداشتی و درمانی جهت واکسیناسیون رایگان پس از هرگونه خراش یا گزش ایجاد شده توسط حیوانات و وحوش باشند.


هزینه واکسیناسیون کامل و تزریق سرم علیه هاری به هر فرد مصدوم ناشی از حیوان گزیدگی حدود ۳۰ میلیون تومان بدون احتساب هزینه شستشو و پانسمان زخم است که وزارت بهداشت به صورت رایگان به مردم ارائه می کند و فقط انتظار دارد فرد آسیب دیده از حیوان گزیدگی فورا به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه و واکسن را به صورت رایگان دریافت کند.


مهندس صالحی فرماندار شهرستان خاش در جمع بندی مطالب کارگروه سلامت و امنیت غذایی ضمن تقدیر از تلاش شبانه روزی مدافعان سلامت در ارتقای سطح سلامت جامعه در حوزه های مختلف بهداشتی و درمانی به ویژه مدیریت و مقابله با بیماری کرونا؛


همسایگی با کشور های افغانستان و پاکستان و ضعیف عمل کردن این کشورها در زمینه های بهداشتی و واکسیناسیون گروه های سنی سبب شیوع بیماری سرخک در این کشورها شده که تبادلات جمعیتی با این کشور سبب شناسایی مواردی از این بیماری در کشور و بیشتر موارد نیز در استان سیستان و بلوچستان شده است لذا بایستی با مشارکت تمامی دستگاه های اجرایی شهرستان حداکثر تلاش برای اجرای مطلوب با پوشش صد درصدی کمپین واکسیناسیون سرخک  انجام شود که هیچ کودکی از دریافت واکسن محروم نماند.



در حال حاضر واکسن گریزی و واکسن ستیزی تهدید نگران کننده‌ای برای سلامت شهروندان و مانعی برای رسیدن هر چه سریعتر به سطح واکسیناسیون ۷۰درصدی می باشد


دکتر مجید سرتیپی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در کارگروه سلامت و امنیت غذایی با محوریت مقابله با کرونا در شهرستان خاش*


اقدامات گروه های مخالف واکسن تنها سبب تشویش اذهان عمومی شده و مشارکت غیر مستقیم در قتل افراد محسوب شده و پسندیده نیست.


واکسن کرونا ابزاری موثر، در دسترس و ارزان برای کاهش موارد ابتلا، بستری و مرگ ناشی از کروناست. بررسی سوابق واکسیناسیون بیماران کرونایی با وضعیت بالینی وخیم و فوت شدگان در طی ماه‌های اخیر به خوبی نشان دهنده عدم واکسیناسیون این افراد می باشد. بنابراین تکلیف مشخص بوده و اثربخشی واکسیناسیون کاملا مشهود است.


برای پیشگیری از ایجاد موج سنگین و جدید کرونا در استان، مشارکت علما، روحانیون، معتمدین، متنفذین، اصحاب رسانه و همراهی مردم بسیار مهم است و بهداشت و درمان به تنهایی قادر به پیشگیری  و مهار موج جدید نخواهد بود.


به سودجویان و غافلین و گروههای ضد واکسن با تبلیغات منفی، اجازه نخواهیم داد جان عزیزانمان را به خطر بیندازند


طغیان بیماری در یکی از مناطق خاش به دلیل پوشش پایین واکسیناسیون ۳۵درصدی، بی توجهی به توصیه های بهداشتی و شرکت در چند مراسم عروسي پی در پی به وقوع پیوسته است.


روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش و تفتان



 



 



 


#واکسیناسیون_کرونا


#من_واکسن_میزنم


#فاصله_گذاری_اجتماعی


#من_ماسک_میزنم


روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش و تفتان

  • گروه خبر :
  • کد خبر : 34745
Keywords

Comments

0

comment

تنظیمات قالب
سیستم تیکتینگ