متن استاتیک شماره 20 موجود نیست

واحد سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد

1.شناسایی منطقه جغرافیایی

2.شناسایی جمعیت تحت پوشش

3.شناسایی عوامل و مشکلات تاثیر گذار بر سلامت روانی در منطقه(مانند سوء مصرف مواد مخدر، مصرف مشروبات الکلی، خشونت خانگی، بیکاری، میزان سواد و ...)

4.تدوین برنامه های مداخله ای به منظور کنترل و کاهش عوامل و فاکتورهای شناسایی شده منطقه

5.شناسایی جمعیت تحت پوشش از نظر وجود عوامل و مشکلات اثرگذار بر سلامت افراد

6.آموزش های خود مراقبتی در حوزه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد

7.آموزش مهارت های فرزند پروری

8.آموزش مهارت های زندگی

9.غربالگری تکمیلی در سوء مصرف مواد، مداخله مختصر و پیگیری

10.خدمات روانی-اجتماعی در درمان سوء مصرف کنندگان مواد

11.آموزش های روانشناختی کاهش آسیب اعتیاد و پیشگیری از اعتیاد در مدارس

12آموز شهای روانشناختی به بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی

13.آموزش گروهی خانواده بیماران مبتلا به اختلالات سایکوتیک

14.آموزش گروهی بیماران مبتلا به اختلالات سایکوتیک

15.پیشگیری از خودکشی

16.مشاوره های عمومی

17.غربالگری تکمیلی سلامت اجتماعی

18.ارائه خدمات روانی-اجتماعی به بزرگسالان

19.ارائه حمایت های روانی به کودکان

20.نظارت مستقیم بر عملکرد مراقبین سلامت در زمینه فعالیت های مرتبط با سلامت روان در مراکز، پایگاه ها و خانه های بهداشت

21.قبول ارجاعات از مراقبین سلامت در پایگاه های سلامت تحت پوشش و ارائه پسخوراند

22.ارجاع موارد بر اساس بسته خدمت به پزشک

23.همکاری با سازمان های مردم نهاد وخیریه و بهزیستی برای کمک به نیازمندان

24. آموزش کلیه افراد جامعه(پرسنل بهداشتی، پرسنل کلیه ارگان ها، جمعیت عمومی) در حوزه های مهارت های زندگی، فرزند پروری، نوجوان سالم، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، حمایت های روانی، خودمراقبتی، اختلالات روانپزشکی و سلامت اجتماعی.

  • 1401/07/20 - 10:34
  • - تعداد بازدید: 129
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 121
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

*🔺عوارض کشیدن قلیان*

*1️⃣ابتلا به آسم* با توجه به حجم دود بالایی که در اثر قلیان کشیدن وارد ریه‌ها و دستگاه تنفسی می‌شود، می‌تواند به نایژه‌ها و مژک‌های داخل ر‌یه‌ها آسیب برساند و آنها را حساس کند و در نتیجه سبب آسم و مشکلات تنفسی شود. کودکان و نوزادانی که در معرض دود قلیان باشند هم به احتمال بیشتری دچار آسم و ذات الریه می‌شوند.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA


 


*1️ابتلا به آسم*


با توجه به حجم دود بالایی که در اثر قلیان کشیدن وارد ریه‌ها و دستگاه تنفسی می‌شود، می‌تواند به نایژه‌ها و مژک‌های داخل ر‌یه‌ها آسیب برساند و آنها را حساس کند و در نتیجه سبب آسم و مشکلات تنفسی شود. کودکان و نوزادانی که در معرض دود قلیان باشند هم به احتمال بیشتری دچار آسم و ذات الریه می‌شوند.


 


*2️ابتلا به سرطان*


از آنجایی که دود قلیان منوکسید بالایی دارد می‌تواند موجب سرطان شود و افراد قلیانی دارای آنتی ژن کارسینوامبریونیک بیشتری در سرم خونی هستند که می‌تواند تومور ایجاد کند. معمولا سرطان مری، دهان، پانکراس و ریه با کشیدن قلیان و سیگار ارتباط مستقیم دارد.


 


*3️کاهش میزان اکسیژن خون*


بالا بودن میزان منوکسید کردن در دود قلیان موجب می‌شود که با هموگلوبین‌ها اتصال پیدا کرده و خون کمتر بتواند اکسیژن را به اندام‌ها منتقل و در نتیجه می‌تواند زمینه ساز دامنه‌ای از بیماری‌ها مانند سکته شود.


 


*4️افزایش بیماری‌های عفونی*


با توجه به اینکه در تهبه قلیان بهداشت چندانی رعایت نشده و حتی آب ته قلیان برای مشتریان مختلف عوض نمی‌شود، همین می‌تواند عامل انتقال و انتشار عفونت در میان افراد مختلف شود.


 


*5️مشکلات ریوی*


به دلیل استنشاق زیاد منوکسید کربن؛ افراد قلیانی بیماری‌های تنفسی و ریوی بیشتری را دچار خواهند شد و عموما با گلودرد، خس خس سینه، گرفتگی گلو و ... روبرو هستند. قلیان کشیدن می‌تواند بیماری‌های ریوی مزمن مانند سل و برونشیت را نیز افزایش بخشد.


 


*6️تاثیر قلیان کشیدن بر باروری مردان*


بر اساس تحقیقات میزان تحرک و کیفیت اسپرم در میان مردان سیگاری بسیار پایین‌تر از افراد عادی است و با توجه به اینکه قلیان به مراتب خطرناک‌تر و مضرتر از سیگار است، در نتیجه مصرف آن می‌تواند بر روی کیفیت نطفه مردان و قابلیت باروری آنها تاثیر بگذارد.


 


*7️تاثیر قلیان کشیدن در باروری و بارداری زنان*


قلیان کشیدن بر روی باروری زنان نیز تاثیرات منفی خواهد گذاشت و می‌تواند موجب سقط و ناباروری و یا ایجاد مشکلاتی برای سلامت رحم شود. ضمن اینکه یائسگی و پوکی استخوان نیز با مصرف قلیان و سیگار ارتباط مستقیم دارد. تخمک زنان قلیانی باروری کمتری دارد و می‌تواند بر قدرت باروری آنها تاثیر منفی بگذارد. زنانی که قلیانی هستند و یا سیگار می‌کشند احتمالا دیرتر بارور می‌شوند و به همین دلیل توصیه می‌شود که یکسال قبل از اقدام به بارداری استعمال دخانیات هم توسط مادر و هم پدر قطع شود.


حتی در هنگام زایمان *عوارض ناشی از قلیان کشیدن می‌تواند موجب شود که به جنین استرس بیشتری وارد شده* و جنین نسبت به انقباضات رحم تحمل کمتری داشته باشد.با توجه به امکان اثرات منفی قلیان کشیدن بر جنین، معمولا فرزندان زنان قلیانی کم وزن‌تر هستند و *چنین نوزادانی برای ابتلا به بیماری‌های تنفسی مستعدتر هستند.*


 


*8️اختلال در بهبود زخم‌ها*


افرادی که قلیان و سیگار می‌کشند یا در معرض دود آن قرار دارند در زمینه بهبود زخم‌هایشان بیشتر دچار مشکل خواهند شد. همچنین زخم‌های گوارشی در اثر مصرف دخانیات به تاخیر می‌افتد.


 


*9️عامل بیماری ام اس*


یکی از عوامل ابتلا به ام اس مصرف قلیان تشخیص داده شده است و برای مبارزه با شیوع بالای این بیماری که خصوصا در میان جوانان بسیار در حال افزایش است باید استعمال مواد مخدر و قلیان را کم کرد


 


💢روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش و تفتان


  • گروه خبر :
  • کد خبر : 38282
Keywords

Comments

0

comment

تنظیمات قالب
سیستم تیکتینگ