کمیته برنامه ریزی پیشگیری از تب کریمه کنگو در آستانه عید سعید قربان در شهرستان خاش
مهندس نقی زاده گفت: درخواست ما از مردم این است که با خرید دام زنده سالم از میادین دام مورد تایید دامپزشکی، ذبح دام در کشتارگاه و خودداری از ذبح غیربهداشتی آن در منزل، استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک و...هنگام تماس به ویژه ذبح دام، نگهداری گوشت دام تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت و جگر و امعا و احشای دام به مدت ۴۸ ساعت در دمای معمولی یخچال قبل از خرد کردن و مصرف و له نکردن مستقیم کنه با دست از روی بدن دام از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو (CCHF) پیشگیری کنند.
مهندس نقی زاده گفت: درخواست ما از مردم این است که با خرید دام زنده سالم از میادین دام مورد تایید دامپزشکی، ذبح دام در کشتارگاه و خودداری از ذبح غیربهداشتی آن در منزل، استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک و...هنگام تماس به ویژه ذبح دام، نگهداری گوشت دام تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت و جگر و امعا و احشای دام به مدت ۴۸ ساعت در دمای معمولی یخچال قبل از خرد کردن و مصرف و له نکردن مستقیم کنه با دست از روی بدن دام از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو (CCHF) پیشگیری کنند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش؛ کمیته برنامه ریزی پیشگیری از تب کریمه کنگو در آستانه عید قربان و با هدف آموزش و اطلاع رسانی به عموم و پیشگیری از شیوع تب کریمه کنگو با حضور رییس مرکز بهداشت، مسئول واحد بیماریها، مسئول سلامت واحد محیط و کار، کارشناس برنامه زئونوز، مسئول آموزش سلامت و تعدادی از مسئولین واحدهای ستادی در محل دفتر رییس مرکز بهداشت برگزار گردید.
رییس مرکز بهداشت با اشاره بر اینکه بیماری تب کریمه کنگو در دام علائم مشخصی ندارد گفت: با توجه به نزدیک شدن عید سعید قربان و افزایش موارد ذبح غیربهداشتی دام، امکان بروز موارد جدید این بیماری اجتناب ناپذیر است و لازم است برای پیشگیری از وخامت حال و مرگ مبتلایان به این بیماری نسبت به شناسایی و درمان به موقع و فوری موارد مبتلا اقدام کرد. لذا آموزش و آگاهی بخشی عمومی به ویژه در گروههای در معرض خطر بیشتر اعم از دامداران، قصابان و فروشنگان دام یکی از مهمترین اولویت های پیشگیری از این بیماری است.
وی ضمن تأکید بر تشدید آموزش ها از طریق تریبون های نمازهای یومیه و جمعه، کلاس های آموزشی، نصب بنر و استند، توزیع تراکت و پمفلت، ظرفیت فضای مجازی و...و نیز تقویت بازدید از میادین عرضه دام و کشتارگاه ها افزود: پرسنل مرکز بهداشت فعالیت های پیشگیرانه خود را از 2هفته قبل از عید قربان آغاز نموده و کلیه نظارتهای بهداشتی لازم قبل، حین و بعد از کشتار انجام خواهد شد.
مسئول واحد بیماریها مهمترین اقدامات پیشگیرانه در جهت شیوع این بیماری را برگزاری کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان با محوریت تب کریمه کنگو، برگزاری جلسات مشترک با اداره دامپزشکی و شهرداری و اجرای گشت های مشترک، جلسات هماهنگی با ائمه معزز جمعه و جماعات و تبیین اهداف پیشگیرانه و مخاطرات شیوع آن، جلسات آموزشی داوطلبین و گروه های در معرض خطر، اطلاع رسانی و بازدید مستمر از میادین عرضه دام و کشتارگاه اعلام نمود.
comment