برگزاری کمیته پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در مرکز بهداشت شهرستان خاش
برگزاری کمیته پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در مرکز بهداشت شهرستان خاش
دکتر منصور خاشی رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش گفت: با توجه به اهمیت موضوع پایش مستمر برنامه IDD ونیز جلوگیری از افت شاخص های آن در شهرستان می بایست کنترل کیفیت نمک های خوراکی در سطح تولید، عرضه و مصرف، آموزش همگانی در خصوص پیامدهای کمبود ید و اهمیت مصرف نمک یددار تصفیه شده و نیز پایش ید در بین دانش آموزان به عنوان اولویت های بهداشتی شهرستان مورد توجه قرار گیرد. کمیته پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید با حضور دکتر خاشی رییس مرکز بهداشت ورییس کمیتهIDD، خانم ریگی کارشناس تغذیه و دبیر کمیته، خانم ناصح نماینده آموزش و پرورش و اعضای محترم کمیته در محل دفتر ریاست مرکز بهداشت برگزار گردید. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش؛ دکتر خاشی، کمبود ید و بیماری گواتر را به عنوان یکی از مشکلات تغذیه ای عمده در کشور دانست و افزود: خوشبختانه پس از اجرای برنامه پیشگیری وکنترل کمبود ید ویددارکردن نمکهای خوراکی طی سالیان گذشته شاهد کاهش قابل ملاحظه ای از شیوع این بیماری بوده ایم.
دکتر منصور خاشی رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش گفت: با توجه به اهمیت موضوع پایش مستمر برنامه IDD ونیز جلوگیری از افت شاخص های آن در شهرستان می بایست کنترل کیفیت نمک های خوراکی در سطح تولید، عرضه و مصرف، آموزش همگانی در خصوص پیامدهای کمبود ید و اهمیت مصرف نمک یددار تصفیه شده و نیز پایش ید در بین دانش آموزان به عنوان اولویت های بهداشتی شهرستان مورد توجه قرار گیرد.
کمیته پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید با حضور دکتر خاشی رییس مرکز بهداشت ورییس کمیتهIDD، خانم ریگی کارشناس تغذیه و دبیر کمیته، خانم ناصح نماینده آموزش و پرورش و اعضای محترم کمیته در محل دفتر ریاست مرکز بهداشت برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش؛ دکتر خاشی، کمبود ید و بیماری گواتر را به عنوان یکی از مشکلات تغذیه ای عمده در کشور دانست و افزود: خوشبختانه پس از اجرای برنامه پیشگیری وکنترل کمبود ید ویددارکردن نمکهای خوراکی طی سالیان گذشته شاهد کاهش قابل ملاحظه ای از شیوع این بیماری بوده ایم.
ایشان ضمن تأکید بر نظارت و پایش مستمر فعالیت های اجرایی واحدهای بهداشتی بویژه تغذیه، محیط و غذا و دارو تا حصول نتیجه مطلوب یعنی حذف اختلال های ناشی از کمبود ید تصریح نمود: همکاریهای درون بخشی و برون بخشی در زمینه بازدید و کنترل نمک های خوراکی، اندازه گیری میزان ید ادرار در دردانش آموزان بعنوان مهمترین شاخص بيوشيميايي نشاندهنده وضعيت تغذيهاي يد و نیز دریافت پس خوراند و تصحیح حل مشکلات احتمالی از جمله مهمترین اقدامات در راستای حذف اختلالات ناشی از مکمبود ید در شهرستان می باشد.
خانم ریگی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت نیز در زمینه اهمیت و عوارض ناشی از کمبود ید در زنان باردار ، عوارض و اثرات کوتاه مدت و بلند مدت کمبود ید در دانش آموزان ، اهمیت غربالگری تیروئید در سه تا پنج روز پس از تولد مطالبی بیان نمود .
گفتنی ست: در این کمیته آمار ید سنجی انجام شده از مادران باردار و پیش از بارداری، بازدیداز مراکز توزیع و عرضه نمک یددار، تعداد نمک های فاقد ید به همراه اسامی، تعداد ازمایشهای TSHنرمال و غیر نرمال و نیز وضعیت کودکان مبتلا به هایپو تیروییدی و نیز نتایج ید سنجی مدارس ارائه گردید و و مصوب شد به منظورحساس سازی در خصوص مصرف نمک ید دارآموزش به مراجعین و برگزاری جلسات آموزشی ویژه زنان واجد شرایط در خصوص شرایط درست نگه داری و مصرف نمک یددار افزایش یابد.
روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش
comment