برگزاری کمیته ستاد التور شهرستان خاش
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش، دوشنبه 22 خردادماه و همزمان با شروع فصل گرما کمیته ستاد التور در سالن جلسات شبکه بهداشت و درمان شهرستان، با حضور دکتر خاشی رییس مرکز بهداشت، مهندس اله بخش کرد معاونت و مسئول بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان و کارشناسان واحدهای بهداشتی و بیمارستان برگزار شد.
برگزاری کمیته ستاد التور شهرستان خاش
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش، دوشنبه 22 خردادماه و همزمان با شروع فصل گرما کمیته ستاد التور در سالن کنفراس شبکه بهداشت و درمان شهرستان، با حضور دکتر خاشی رئیس مرکز بهداشت، مهندس اله بخش کرد معاونت و مسئول بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان و کارشناسان واحدهای ستادی ، بیمارستان ومسئول آزمایشگاه مرکزی برگزار شد.
در ابتدا دکتر خاشی ضمن عرض خیر مقدم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان و بیان اهداف جلسه در مورد اهمیت پیشگیری از بیماری التور گفت: با توجه به اینکه بیماریهای روده ای و التور یکی از بیماریهای رایج در فصل گرما و تابستان بوده رصد علائم و پیشگیری آن باید از الویت لازم برخوردار باشد وبا توجه به این موضوع که تجربه های قبلی نشان داده که هر چه میزان آمادگی و هماهنگی درون بخشی و برون بخشی بیشتر باشد درصد پیشگیری افزایش خواهد یافت . بنابراین کارشناسان ضمن استفاده از مطالب مطرح شده در این کمیته نسبت به انعکاس موارد ضروری به کاردانان و بهورزان و نیز پرسنل درمان اقدام نمایند و نیز ضروری است پس از این کمیته موارد مصوب جهت تعامل بین سازمانی در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان ارائه گردد.
ایشان ادامه داد: آموزش به عموم مردم با توجه به ارتقای زیرساخت های ارتباطی در خصوص رعایت بهداشت و سالمسازی میوه و سبزیجات در اماکن پرجمعیت مانند پادگان ها، حوزه های علمیه، مساجد و... همچنین آموزش و نظارت بر بیمارستان، مراکز خدمات جامع سلامت، خانه های بهداشت و آزمایشگاههای دولتی و خصوصی و نیز گزارش دهی و نمونه گیری بموقع از موارد اسهالی از دیگر فعالیتهای مهم در این فصل میباشد. ایشان ادامه داد آموزش به عموم مردم باتوجه با ارتقای زیر ساختهای ار تباطی درخصوص رعایت بهداشت وسالم سازی میوه وسبزیجات تاکید گردید.
وی افزود: شیوع بیماری التور در کشورهای همسایه ونیز تهدیدات مرزی و تردد اتباع بیگانه کشورهای افغانستان و پاکستان به شهرستان از جمله مواردی است که حساسیت پیشگیری از این بیماری را دو چندان می نماید و لازم است همکاران نظارت بر شرایط فیزیکی و زیستی با هدف پیشگیری از این بیماری را از مراکز و ساختمان های مربوط به حوزه بهداشت و درمان آغاز نمایند.
اله بخش کرد نیز در مورد بيماري التور گفت: التور يک بيماري عفوني روده اي است که در اثر ميکروبي به نام ویبرو کلرا ايجاد مي شود. عمده ترين علائم اين بيماري اسهال و استفراغ مي باشد در 80% از بیماران هیچگونه علایمی وجود ندارد و می توانند سایر افراد را بیمار کنند. در20% دیگر بیماران ، اسهال از مهمترین علایم بیماری است در اين بيماري دفع آب و املاح بدن ممکن است موجب مرگ بيمار شود، ولي در صورت درمان به موقع و مناسب اين بيماري کشنده نيست
وی تصریح نمود: دستورالعمل پیشگیری از بیماری وبا به شهرستان ارسال گردیده و ما این دستورالعمل را جهت استفاده کلیه پزشکان، کاردانان و بهورزان به مراکز ارسال خواهیم کرد و می بایست کارشناسان در بازدیدها اطلاعات علمی کارکنان مراکز در زمینه بیماری را مورد بررسی قرار داده و در پسخوراندها ذکر نمایند.
ایشان در ادامه کمیته بر همکاری بیمارستان در زمینه کسب آمادگی لازم برای مواجه با بحران احتمالی و اختصاص فضای ایزوله جهت بیماران مبتلا به التور و ارتقای سطح علمی کادر درمان در زمینه این بیماری و انجام نمونه گیری درروزهای تعطیل تاکید نمودند ،یکی ازنکات دیگر برطرف کردن مشکلات آب شرب و کنترل فاضلاب و شکستگی لوله ها با تعامل دستگاههای مرتبط ازجمله شهرداری، آب و فاضلاب شهری وروستایی می باشد . بازبینی لازم در خصوص کمبود ملزومات آزمایشگاهی و بهداشت محیط و دپوی دارویی، بازدید و نمونه گیریهای مستمر بهداشت محیط با توجه به اینکه منشاء اصلی بیماری وبا را در آبهای آلوده و غذاهای غیربهداشتی است و ارائه گزارش از موارد اسهالی به ستاد شهرستان تأکید نمود.
روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش
روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش
comment