برگزاری کارگاه آموزشی مقاومت آنتی بیوتیکی با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و معاونت غذا و دارو در شهرستان خاش
خانم دکتر فرجیان معاونت محترم غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛ مقاومت به داروهای ضد میکروبی یک تهدید جهانی است. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش؛ کارگاه آموزشی مقاومت آنتی بیوتیکی با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و معاونت غذا و دارو ویژه کلیه پزشکان، داروسازان، بهیاران و کارشناسان مرکز خدمات جامع سلامت در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش برگزار گردید.
خانم دکتر فرجیان معاونت محترم غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛ مقاومت به داروهای ضد میکروبی یک تهدید جهانی است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش؛ کارگاه آموزشی مقاومت آنتی بیوتیکی با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و معاونت غذا و دارو ویژه کلیه پزشکان، داروسازان، بهیاران و کارشناسان مرکز خدمات جامع سلامت در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش برگزار گردید.
خانم دکتر فرجیان در این کارگاه ضمن تبریک روز داروساز و تأکید بر اهمیت تعامل موثر بین پزشک و داروساز در زمینه تجویز منطقی دارو گفت: امروزه مصرف بي رويه و خوسرانه دارو يا نداشتن الگوي مصرف درست آنتي بيوتيك يكي از چالش هاي اساسي در بروز مقاومت هاي ميكروبي تلقي میشود.
وی با اشاره به شعار مقاومت به داروهای ضد میکروبی یک تهدید جهانی تصریح نمود: مصرف نامناسب و غیر منطقی داروهای ضد میکروبی، شرایط مناسبی را برای ایجاد میکروب های مقاوم به دارو، گسترش و باقی ماندن آن ها فراهم می کند. عفونت هایی که به علت میکروارگانیسم های مقاوم ایجاد می شوند به درمان های معمول پاسخ نمی دهند و این امر منجر به بروز عوارض و و افزایش هزینه بستری می گردد .
وی ادامه داد: در کشورهای غربی پس از فرهنگ سازی استفاده از دارو کاهش قابل توجهی داشته و در مصرف دارو بسیار محتاط عمل می کنند اما در دسترس بودن داروهای ضد میکروبی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه با تسهیل مقاومت میکروبی، انتخاب شیوه های درمانی را در عفونت های تهدید کننده کننده محدود کرده است.
معاونت محترم غذا و داروی دانشگاه افزود: متاسفانه با توجه به افزایش نیاز دارویی و مقاومت برخی آنتی بیوتیک ها معرفی داروهای جدید سیر آهسته تری نسبت به ایجاد میکروبهای مقاوم و جهش یافته داشته است. وی تصریح نمود: از جمله علل بروز مقاومت دارویی و بویژه آنتی بیوتیکی میتوان به کامل نکردن دوره درمان و مصرف خودسرانه داروتوسط بیمار، فروش آنتی بیوتیک بدون نسخه در داروخانه ها، تجویز غیر منطقی آنتی بیوتیک ها توسط پزشکان و نیز حتی تجویز آنتی بیوتیک توسط دامداریها به دام ها و انتقال آن به انسان از طریق گوشت و شیر و در نهایت ایجاد مقاومت اشاره نمود.
خانم دکتر فرجیان در پایان اذعان داشت: با توجه به اینکه تحریم های پیش رو دغدغه بسیاری ایجاد کرده اما میتوانیم با در نظر گرفتن نیمه پر لیوان این تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم چرا که با توجه به رویکرد حال حاضر بیمارستان ها در خصوص کاهش هزینه ها و با مصرف به جا و منطقی دارو خصوصا آنتی بیوتیکها با نظارت بیشتر و اصولی این فرصت ها را ایجاد خواهیم کرد.
پس در نهايت چنانچه تصور جهان بدون آنتي بيوتيك بسيار سخت و دشوار باشد اما تصور جهاني عاري از هر گونه مقاومت ميكروبي با همكاري و همدلي همه ما كاملاً امكان پذير خواهد بود.
comment