برگزاری کارگاه آموزشی بیماریهای تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تغذیه سالم در مرکز بهداشت شهرستان خاش
کارگاه آموزشی بیماریهای تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تغذیه سالم جهت داوطلبین سلامت ادارات و سفیران سلامت در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش برگزار گردید. دکتر خاشی رییس مرکز بهداشت در این کارگاه گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد و مشترک بین انسان و دام است که در حیوانات اهلی علامت خاصی ندارد اما می تواند به انسان منتقل شده و گاهی باعث مرگ بیمار شود. مهندس کرد در ابتدای کارگاه ضمن تبریک پیشاپیش عید سعید قربان و تقدیر از حضور داوطلبانه رابطین ادارات و سفیران سلامت در برنامه های حوزه درمان شهرستان گفت: پیشگیری از تب کریمه کنگو با نظارت و مشارکت شهروندان نسبت به ذبح بهداشتی دام ها و با آموزش و اطلاع رسانی کارشناسان بهداشتی، بهورزان و داوطلبین سلامت به مردم صورت خواهد گرفت چرا که تب کریمه کنگو یک هشدار جدی است که با پیشگیری و رعایت توصیه های بهداشتی هیچگونه آسیبی در پی نخواهد داشت.
کارگاه آموزشی بیماریهای تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تغذیه سالم جهت داوطلبین سلامت ادارات و سفیران سلامت در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش برگزار گردید.
دکتر خاشی رییس مرکز بهداشت در این کارگاه گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد و مشترک بین انسان و دام است که در حیوانات اهلی علامت خاصی ندارد اما می تواند به انسان منتقل شده و گاهی باعث مرگ بیمار شود.
مهندس کرد در ابتدای کارگاه ضمن تبریک پیشاپیش عید سعید قربان و تقدیر از حضور داوطلبانه رابطین ادارات و سفیران سلامت در برنامه های حوزه درمان شهرستان گفت: پیشگیری از تب کریمه کنگو با نظارت و مشارکت شهروندان نسبت به ذبح بهداشتی دام ها و با آموزش و اطلاع رسانی کارشناسان بهداشتی، بهورزان و داوطلبین سلامت به مردم صورت خواهد گرفت چرا که تب کریمه کنگو یک هشدار جدی است که با پیشگیری و رعایت توصیه های بهداشتی هیچگونه آسیبی در پی نخواهد داشت.
ایشان در ادامه ضمن بیان اهمیت بیماریهای مشترک انسان و دام و با اشاره به فصل گرما و عید سعید قربان و افزایش ذبح دام در روزهای عید تصریح کرد:عامل شیوع این بیماری در دامها کنه است که در زمان گرم بودن هوا بیشترین فعالیت را دارند، بیماری در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده بدنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان و خون وجود دارد.شروع علائم بیماری ناگهانی و بیمار دچار سردرد شدید ، تب ، لرز ، درد عضلانی ، گیجی ، درد و سفتی گردن ، ترس از نور و خونریزی در مخاطها و پتشی در پوست دیده می شود . اگر بیمار با مشاهده علائم به سرعت تحت درمانهای اختصاصی داروی ضد ویروس قرار بگیرد در اکثر موارد مداوا می شود.
وی ادامه داد: تهیه گوشت از مراکز مورد تایید بهداشتی و دامپزشکی، نگه داشتن گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت در یخچال، پختن درست و کامل گوشت، استفاده از دستکش و ماسک در زمان ذبح، تمیز و یا خرد کردن گوشت و... برای مقابله با ابتلا به این بیماری و الزامی است.
در ادامه نکات آموزشی در مورد راه انتقال ، علائم بالینی ، پیشگیری ، کاهش خطر انتقال از حیوان به انسان توسط کارشناس واحد پیشگیری و بیماریها ارائه گردید و در پایان کارگاه ضمن پاسخ به سوالات شرکت کنندگان، توزیع تراکت های آموزشی به تمامی مدعوین صورت پذیرفت.
پس از این کارگاه خانم ریگی کارشناس تغذیه نیز مباحث بسیار کاربردی در خصوص برچسب تغذیه ای مواد غذایی و نکات مهم در توجه به آن بیان کرد.
ایشان ضمن اشاره به مخاطرات موجود در حوزه غذا دقت در انتخاب مواد غذایی را یکی از مهمترین فاکتورهای حفظ سلامت و جلوگیری از بیماریهای غیر واگیر برشمرد و برای انتخاب غذای سالم باید حتما به برچسب گذاری بر روی آن محصول دقت شود تا نسبت به ارزش غذایی آن محصول و وجود و نوع قندها، اسیدهای چرب و نمک، میزان کالری در هر سهم آن ماده غذایی اطلاعات لازم بدست آید.
خانم ریگی ، با تاکید بر این نکته که برچسب گذاری با هدف ارتقاء اطلاعات و کمک به انتخاب مواد غذایی برای مصرف کننده انجام می گیرد و در نهایت سبب ارتقاء سلامت جامعه می شود. اطلاعات مندرج در این برچسب را تشریح نمودند.
گفتنی است: این کارگاه با هدف ارتقای سطح سواد سلامت جهت 70نفر از داوطلبین سلامت ادارات و سفیران سلامت برگزار گردید و در پایان لوح سپاس و هدایایی به داوطلبین فعال ادارات تقدیم شد.
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش
comment