اولین مجمع سلامت شهرستان خاش برگزار شد.
اولین مجمع سلامت شهرستان خاش بامحوریت بهداشت آب و مواد غذایی وبا حضور مهندس احمدی بولاغی معاون سیاسی فرماندار ، مهندس بامری معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ،دکتر رخشانی مدیر شبکه بهداشت و درمان و اعضای شورای اداری ، کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان ،روحانیون ، معتمدین ، خیرین سلامت و سمن ها در محل سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان برگزار شد.
اولین مجمع سلامت شهرستان خاش بامحوریت بهداشت آب و مواد غذایی وبا حضور مهندس احمدی بولاغی معاون سیاسی فرماندار ، مهندس بامری معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ،دکتر رخشانی مدیر شبکه بهداشت و درمان و اعضای شورای اداری ، کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان ،روحانیون ، معتمدین ، خیرین سلامت و سمن ها در محل سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان برگزار شد.
در ابتدا جلسه دکتر محمد رخشانی مدیرمحترم شبکه بهداشت و درمان و دبیر مجمع سلامت شهرستان خاش گزارشی از حوزه سلامت شهرستان در برنامه بهداشت آب و مواد غذایی ارائه نموده و توضیحاتی در خصوص فعالیتهای خیرین نیک اندیش در زمینه سلامت شهرستان به بیان مواردی که نیاز به مشارکت خیرین و همکاری مسئولین شهرستان دارد، ارائه نمودند.
دکتر رخشانی یاد آور شد : خدمات داوطلبانه كه همراه با پاداش مادي نباشد . نمايش زيبايي ازصفات والاي انساني است كه جامعه را به طرف ارزشهاي معنوي سوق مي دهد . فعاليتهاي داوطلبانه چشم انداز مشخصي از مشاركتهاي مردمي است . وی همچنین گفت : كشور ما با توجه به فرهنگ اسلامي در طول تاريخ پيشينه اي طولاني از مفهوم عيني و واقعي خدمات داوطلبانه و مشاركت مردمي دارد. مشارکت های اجتماعی به نقش مجامع سلامت تاکید کردند و هر فرد و دستگاه را موظف به ارائه نقش کلیدی در مقوله سلامت دانست و بر اساس عوامل اجتماعی سلامت 75 درصد در عهده اجتماع و 25 درصد متولی امر بهداشت را بر عهده دانشگاه علوم پزشکی ذکر نمودند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان همچنین یاد آور شد : استفاده از ظرفیت ملی و مشارکت مردمی یکی از برنامه ها برای رفع سوء تغذیه است به طوری که در قالب کمک ها به سبد مواد غذایی برای مادران باردار، شیرده و کودکان میتوان به رفع مشکل تا حدی کمک کرد . تغذیه یک بحث فرابخشی است، برای رفع مشکلات ناشی از آن نیازمند یک برنامه کامل و جامع با بهره گیری از تمامی فاکتورهای تاثیر گذار هستیم.
مهندس بامری معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان : علت برگزاری مجمع سلامت در شهرستان فرصت مناسبی برای ارائه خدمات متناسب و استفاده حداکثری از توان سایر گروههای اجتماعی در جهت پیشبرد اهداف حوزه بهداشت و درمان است تمامی دستگاهها را برای همکاری و مساعدت در این خصوص همکار و همراه مجمع هستند مشارکت مردمی، مشارکت در توسعه زیر ساخت های نظام سلامت، بین بخشی و مسئولیت اجتماعی را از جمله محورهای فعالیت مجمع سلامت عنوان کرد.
مهندس بامری افزود: اکنون 4 سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت شهرستان خاش در حال فعالیت هستند که باید تلاش شود تا تعداد این سازمان های مردم نهاد را افزایش دهیم.
مولوی عبدالستار حسین زهی از معتمدین شهرستان ، در این نشست خواستار افزایش همکاری های درون سازمانی و درون بخشی، جلب و حمایت خیرین، استفاده از ظرفیت سایر ادارات جهت پیشبرد اهداف سلامت، بررسی چالش های سلامت و بحث گروهی درباره مولفه های سلامت، ارائه راهکارهای کارشناسی و مدیریتی برای حل معضلات بهداشتی شد.
مولوی محمد یعقوب حسین بر از روحانیون شهرستان با تاکید بر نهادینه سازی فرهنگ سلامت در عرصههای مختلف جامعه افزود: برگزاری مجمع سلامت شهرستان را به فال نیک گرفته وی خواستار ضرورت فرهنگسازی و تامین حمایتهای قانونی به عنوان مبانی اصلی نهادینهسازی، مسئولیت پذیری و پاسخگویی اجتماعی به سلامت جامعه شد.
در پایان مهندس احمدی بولاغی معاونت سیاسی فرماندار خاش نیز با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان در مبحث تغذیه شرایط بحرانی دارد افزود: این استان از نظر شاخصهای سوء تغذیه به نسبت آمار کشوری، نرمی متفاوت داشته و آمار بسیار نگران کننده است.
همچنین آقای احمدی به حوادث بيماري هايي که در حال حاضر بسياری از مردم به آن مبتلا هستند اشاره فرمودند و بار مراجعات مردم به مراکز خدمات سلامت را ناشي از کم توجهي به نکات ايمني و عدم رعايت مسائل بهداشتي اذعان داشتند که اين امر خود، بر لزوم اتخاذ سياست هاي سلامت محور تاكيد دارد. ایجاد ساختارمندانه کانون های سلامت محلی با مشارکت مردم، فرهیختگان و نمایندگان دستگاه هاي دولتي براي اطلاع رساني و افزايش سطح آگاهي مردم و جلب مشارکت آنان در تامين و حفظ سلامت جامعه، همکاري فعال خيران در زمينه کمک به زيرساختهاي حوزه سلامت و ارتقاء فرهنگ سلامت و شاخص هاي بهداشتي بسيار موثر تلقي شد.
این جلسه 7 مصوبه داشت که جهت اجرا به ادارات تابعه شهرستان ابلاغ شد.
comment