اجرای مانور التور در سطح سه منطقه روستایی شهرستان خاش
دکتر محمد رخشانی مدیر شبکه بهداشت ودرمان و موسسه آموزش عالی سلامت شهرستان خاش هدف از برگزاری این مانور را ارزیابی سطح آمادگی پرسنل تیم های بحران و شناسایی نقاط قوت و ضعف تیم های نظارتی و ارزیابی در مقابله با بیماری التور و نیز سطح دسترسی به امکانات و تجهیزات دانستند. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش؛ به منظور کسب آمادگی و مقابله با بروز بیماری التور مانور التور با یک سناریوی فرضی و با شرکت 3تیم واکنش سریع در سه منطقه روستایی سنگان، اسلام آباد گرنچین و چاه احمد روز یکشنبه 28/3/ 96توسط شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش اجرا شد.
دکتر محمد رخشانی مدیر شبکه بهداشت ودرمان و موسسه آموزش عالی سلامت شهرستان خاش هدف از برگزاری این مانور را ارزیابی سطح آمادگی پرسنل تیم های بحران و شناسایی نقاط قوت و ضعف تیم های نظارتی و ارزیابی در مقابله با بیماری التور و نیز سطح دسترسی به امکانات و تجهیزات دانستند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش؛ به منظور کسب آمادگی و مقابله با بروز بیماری التور مانور التور با یک سناریوی فرضی و با شرکت 3تیم واکنش سریع در سه منطقه روستایی سنگان، اسلام آباد گرنچین و چاه احمد روز یکشنبه 28/3/ 96توسط شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش اجرا شد.
در اجرای این مانور از پیش طراحی شده ساعت 12:15خبر مشاهده احتمالی چند مورد التور در 3روستای شهرستان از مراکز خدمات جامع سلامت اعلام گردید و پس از آن سریعا ستاد بحران شبکه به ریاست دکتر رخشانی مدیر شبکه بهداشت و درمان و نظارت دکتر خاشی ریاست مرکز بهداشت و نیز حضور مهندس اله بخش کرد مدیر گروه بیماریهای شهرستان و سایر اعضای ستاد برگزار گردید.
دکتر رخشانی گفت: پس از تشکیل ستاد بحران و تقسیم بندی تیم های واکنش سریع و شرح وظایف هر تیم در کوتاهترین زمان ممکن 3 تیم تعیین شده به مناطق مورد نظر اعزام شدند و سریعا به انجام اقدامات لازم قبل از وقوع حادثه، حین وقوع و پس از آن پرداختند و گزارشات به تیم های مدیریتی و نظارتی ارائه گردید.
ایشان با اشاره به سرعت بالای ابتلا و سرایت بیماری و مرگ و میر ناشی از بروز بیماری التوردر یک منطقه افزود: نهایت سعی مان را کردهایم که این سناریوی فرضی به واقعیت نزدیک باشد تا بتوانیم آمادگیهای لازم براي پیشگیری و مقابله با این بیماری در منطقه را کسب کنیم و فرصت مناسبی برای همکاران بهداشتی در خصوص تمرین وضعیت های مشابه فراهم آوریم.
دکتر خاشی نیز در خصوص اجرای این مانور افزود: با توجه به اینکه انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش بینی تمهیدات لازم جهت کنترل بروز و شیوع بیماریهای منتقله روده ای به ویژه التور بسیار حائز اهمیت می باشد اگر در منطقه ای شایع شود می تواند ابعاد بسیار وسیعی پیدا کند و چنانچه آمادگی لازم برای مقابله با آن را نداشته باشیم یک بحران شدید با تلفات و عوارض اقتصادی و جانی گسترده ای ایجاد می کند.
ایشان در ادامه تصریح نمودند: در اجرای این مانور فرضی اعضای تیم ها باید خود را کاملا در شرایط بحرانی تصور نموده و به انجام وظایف تعیین شده در قبل از وقوع، حین وقوع و پس از آن بپردازند و بعنوان اولین گام اجرایی شناسایی منشاء آلودگی و انجام اقدامات لازم در این خصوص می باشد.
اله بخش کرد نیز پس از بررسی گزارشات تیم ها انجام اقداماتی همچون تأیید گزارش اپیدمی، تعیین کانون آلودگی و امکان شیوع اپیدمی، تعیین نیازهای تجهیزاتی و آموزشی، تشکیل تیم واکنش سریع شامل پزشک، کاردان، بهورز، شناسایی منابع آبی، گندزدایی آب آلوده دارای عفونت، آزمایش نمونه ها و گزارش فوری موارد مثبت به واحد بیماریها، اجرای پروسه درمان و تجویز داروی های مربوطه به بیماران و... را در راستای افزایش سطح آمادگی و تمرین شرایط حساس و بحرانی عنوان نمود.
در پایان مانور دکتر رخشانی ضمن تاکید اهمیت اجرای چنین تمرین هایی در راستای ارتقاء آمادگی کارکنان در برابرانواع بحران ها و اپیدمی ها، از کلیه مسئولین و شرکت کنندگان در مانور تشکر و قدردانی نمود.
روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش
LatentStyleCount="267">
comment