برگزاری کارگاه بازآموزی تغذیه در مرکز بهداشت شهرستان خاش
مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش ضمن حضور در این کارگاه و بیان اهمیت مبحث تغذیه در جامعه به ویژه برای گروههای آسیب پذیر گفت: این کارگاه در راستای اهداف و سیاستهای بهبود تغذیه جامعه به ویژه در هر یک از گروههای هدف(زنان باردار، زوجین پیش از بارداری ،کودکان ،دانش آموزان...) و با هدف اصلاح الگوی غذایی، دستیابی به امنیت غذایی و تاکید بر اهمیت تغذیه سالم و نقش آن در پیش گیری از ابتلا به چاقی و اضافه وزن و بیماری های قلبی و عروقی و... برگزار شد.
مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش ضمن حضور در این کارگاه و بیان اهمیت مبحث تغذیه در جامعه به ویژه برای گروههای آسیب پذیر گفت: این کارگاه در راستای اهداف و سیاستهای بهبود تغذیه جامعه به ویژه در هر یک از گروههای هدف(زنان باردار، زوجین پیش از بارداری ،کودکان ،دانش آموزان...) و با هدف اصلاح الگوی غذایی، دستیابی به امنیت غذایی و تاکید بر اهمیت تغذیه سالم و نقش آن در پیش گیری از ابتلا به چاقی و اضافه وزن و بیماری های قلبی و عروقی و... برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش؛ کارگاه بازآموزی تغذیه توسط واحد سلامت خانواده مرکز بهداشت و با حضور ماماها و مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاهها در سالن کنفرانس مرکز بهداشت برگزار گردید.
رییس مرکز بهداشت در ابتدای کارگاه ضمن تقدیر از تلاش های صادقانه پرسنل بهداشتی در سطوح مختلف (ستاد، مراکز خدمات جامع سلامت ، پایگاهها و خانه های بهداشت) و اشاره به اهمیت حفظ و ارتقاء شاخص های سلامت به ویژه در حوزه سلامت خانواده گفت: اهمیت شاخص هایی همچون درصد شناسایی مادران باردار و انجام حداقل 6 بار مراقبت در طول دوره بارداری و سایر شاخص های این حوزه بر کسی پوشیده نبوده و دستیابی به حدانتظارها و ارتقاء شاخص های این حوزه ، تلاش و همت مضاعف کارشناسان و مراقبین سلامت و بهورزان عزیز و بزرگوار را می طلبد. به همین منظور در بازدیدهای تخصصی و فنی گروهی (ستادی) ضمن توجه به شاخص های موردنظر در بحث ثبت خدمات در سامانه سیب، به این مقوله نیز توجه ویژه ای خواهد شد.
ایشان ضمن تأکید بر دید همه جانبه کارشناسان سلامت خانواده در تمامی مباحث بهداشتی به ویژه نظام مراقبت بیماریها و توجه به این مطلب که سیمای اپیدمیولوژیک بیماریها در تمام دنیا به سمت بیماریهای غیرواگیر در حال تغییر است به طوری که 76درصد از کل بار بیماری ها در ایران به بیماریهای غیرواگیر تعلق دارد لذا توجه ویژه به کنترل این بیماریها و عوامل خطر زمینه ساز آنها (مانند تغذیه ناسالم، کم تحرکی و ...) را جزو الویتهای مهم برشمردند.
ایشان در خصوص اهمیت تغذیه در تمامی گروههای سنی به ویژه گروههای آسیب پذیر جامعه نیز مطالبی عنوان نموده و تصریح کرد: ما بعنوان خدمتگزاران نظام سلامت در شهرستان می بایست به تغذیه در مناطق روستایی محروم شهرستان توجه ویژه ای داشته باشیم و به این عزیزان در خصوص استفاده بهینه از مواد غذایی در دسترس منطقه ای در جهت جبران مواد غذایی و ریز مغذیهای ضروری بدن آموزش لازم را ارائه نماییم.
در ادامه نیز خانم ریگی در خصوص تغذیه تکمیلی در کودکان، پیشگیری از چاقی و اضافه وزن کودکان، عوارض کمبود ریزمغذیها، کمیته آهن یاری و IDD ، تغذیه در زمان بحران هاو... مطالبی را به شرکت کنندگان در کارگاه آموزش دادند.
comment