آغاز اجرای طرح ایمنسازی تکمیلی فلج اطفال در شهرستان خاش
مهندس نقی زاده گفت: همانطور که استحضار دارید فلج اطفال یک بیماری ویروسی است که تا قبل از تصویب برنامه ریشه کنی توسط سازمان جهانی بهداشت، سالانه بیش از چهل میلیون نفر به این بیماری مبتلا می شدند و صدها هزار نفر از این افراد، برای همیشه فلج باقی می ماندند.با تصویب طرح ریشه کنی فلج اطفال در سال1988 و پوشش کافی واکسیناسیون، تعداد کشورهای پولیواندمیک از 125کشور به 3کشور تا سال2012 تقلیل پیدا کرد. رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش افزود: در سال میلادی گذشته فقط 27مورد بیماری در جهان گزارش گردید که مربوط به کشور افغانستان و پاکستان بود.خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته طی 18سال گذشته (ازسال1379 تاکنون) موردی از فلج اطفال در کشور گزارش نشده است لذا حفظ دستاوردهای برنامه ریشه کنی فلج اطفال در کشورمان از حساسیت ویژه ای برخوردار است.
مهندس نقی زاده گفت: همانطور که استحضار دارید فلج اطفال یک بیماری ویروسی است که تا قبل از تصویب برنامه ریشه کنی توسط سازمان جهانی بهداشت، سالانه بیش از چهل میلیون نفر به این بیماری مبتلا می شدند و صدها هزار نفر از این افراد، برای همیشه فلج باقی می ماندند.با تصویب طرح ریشه کنی فلج اطفال در سال1988 و پوشش کافی واکسیناسیون، تعداد کشورهای پولیواندمیک از 125کشور به 3کشور تا سال2012 تقلیل پیدا کرد.
رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش افزود: در سال میلادی گذشته فقط 27مورد بیماری در جهان گزارش گردید که مربوط به کشور افغانستان و پاکستان بود.خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته طی 18سال گذشته (ازسال1379 تاکنون) موردی از فلج اطفال در کشور گزارش نشده است لذا حفظ دستاوردهای برنامه ریشه کنی فلج اطفال در کشورمان از حساسیت ویژه ای برخوردار است.
وی ادامه داد: با عنایت به همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان و ترددهای بسیار؛ خطر بازگشت مجدد بیماری به کشور وجود دارد لذا بر اساس توصیه های سازمان جهانی بهداشت برای حفظ این دستاورد بزرگ، لازم است عملیات واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال همانند سالهای گذشته در سال جاری هم در دو نوبت بصورت فعال و خانه به خانه انجام شود.
نقی زاده در پایان تصریح نمود: نوبت اول در تاریخ 6-9بهمن ماه و نوبت دوم با فاصله یک ماه در تاریخ 4-7اسفند ماه سال جاری انجام می شود. در هر مرحله این طرح 30069 کودک زیر5سال(یعنی متولدین 6/11/92به بعد) توسط 500نیروی بهداشتی شامل 18 پزشک، 18کارشناس ناظر، 52کارشناس بهداشتی و360بهورز و سایر نیروهای خدماتی در قالب 200تیم بهداشتی، با مراجعه به درب منزل 42345خانوار واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت می نمایند و این عملیات با هزینه کرد 1169000000ریال انجام خواهد شد.
رییس مرکز بهداشت از مردم شریف شهرستان خاش تقاضا نمود با تیم های بهداشتی مراجعه کننده به درب منازل همکاری لازم را داشته باشند.
comment