برگزاری کمیته مرگ کودک در شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش
در تاریخ16فروردین96 کمیته شهرستانی کاهش مرگ و میر کودکان با حضوردکتر خاشی ریس مرکز بهداشت، دکتر عطایی متخصص اطفال و برخی مسئولین مرکز بهداشت، بیمارستان امام خمینی(ره) و سایر اعضای کمیته مرگ و میر راس ساعت 8 صبح در سالن کنفرانس مرکز بهداشت برگزار گردید.
در تاریخ16فروردین96 کمیته شهرستانی کاهش مرگ و میر کودکان با حضوردکتر خاشی ریس مرکز بهداشت، دکتر عطایی متخصص اطفال و برخی مسئولین مرکز بهداشت، بیمارستان امام خمینی(ره) و سایر اعضای کمیته مرگ و میر راس ساعت 8 صبح در سالن کنفرانس مرکز بهداشت برگزار گردید.
دکتر خاشی در کمیته درون بخشی مرگ و میر کودکان شهرستان با هدف بررسی و اتخاذ راهکارهای مناسب در این زمینه اظهار داشت: شاخص مرگ نوزادان و کودکان یکی از شاخصهای مهم بهداشتی به شمار میرود که بهبود آن نشان از روند مطلوب ارایه خدمات بهداشتی در مراکز و خانههای بهداشت این شهرستان است که اقدامات قابل توجهی در این خصوص در سطح شهرستان صورت گرفته است.
وی هدف از برگزاری این کمیته را ،پیشگیری و کاهش مرگ و میر کودکان و افزایش سطح سلامت آن ها جهت داشتن جامعه سالم عنوان کرد که با برنامه ریزی های دقیق و دادن آگاهی و آموزش های لازم و افزایش سواد بهداشتی مردم به ایده آل های مطلوب و مورد نظر در این خصوص می توان دست پیدا کرد و با گذاشتن فرصت کافی می توان کیفیت زندگی مردم را بهبود بخشید.
ایشان ادامه داد: پیگیری و مراقبت زنان باردار دارای علائم خطر و همراه با عفونت های پره ناتال، برگزاری جلسات آموزشی به کلیه مادران باردار و نیز علایم خطر در نوزادان و کودکان به والدین و پرهیز از مصرف خودسرانه دارو در کودکان و نیز آموزش مراقبت از کودکان بر اساس برنامه مراقبت های ادغام یافته سلامت کودکان بخش سوانح وحوادث عوامل بسیار کلیدی در کاهش شاخص مرگ کودک خواهد بود.
دکتر عطایی متخصص اطفال بیمارستان امام خمینی(ره) شهرستان خاش نیز در ادامه حساس سازی کلیه پرسنل بهداشت و درمان در برخورد با کودکان مبتلا به بیماریهای مزمن(کلیوی، تنفسی و...) را بسیار مهم دانست و افزود: کودکان با بیماریهای مزمن به دلیل آسیب پذیری بالا می بایست با حساسیت بیشتری از توسط پزشک و تیم درمان مراقبت گردند و نیز آموزش های لازم در زمینه عدم ترخیص این کودکان زودتر از زمان تعیین شده به والدین داده شود چرا که گاها در برخی بیماریهای مزمن دوره درمان طولانی تر می باشد.
این متخصص اطفال در ادامه بر درمان عفونت های پره ناتال در مادران باردار جهت کاهش مرگ و میر نوزادان و تولد نوزاد نارس و مچور، در مان مادران باردار با مشکلات دندانی در 3ماهه دوم بارداری، عدم درمان با افیون ها در والدین به دلیل مسمومیت در کودکان، ارجاع والدینی دارای کودک مبتلا به مشکلات ژنتیکی به کلینیک علی اصغر(ع)زاهدان و...تأکید نمود.
در این کمیته پس از بررسی مصوبات کمیته قبلی موارد جدید مرگ نوزاد و کودک شهرستان بررسی گردید و در ادامه از نظرات کارشنا سی عنوان شده در انجام مداخلات استفاده گردید و مداخلات پیشنهادی به تصویب رسید.
LatentStyleCount="267">
comment