برگزاری کمیته برون بخشی تقویت نظام مراقبت بیماریها با الویت تب کریمه کنگو و کرونا در مرکز بهداشت شهرستان خاش_۹۹/۵/۶
مهندس علی نقی زاده رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش؛ با توجه به فرارسیدن فصل گرما، نزدیک شدن عید سعید قربان و سنت حسنه قربانی؛ احتمال بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) بیشتر شده و این موضوع لزوم آمادگی کلیه واحدهای اجرایی، عملیاتی و نظارتی شهرستان در راستای اجرای اقدامات کنترلی را می طلبد.*

مهندس علی نقی زاده رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش؛
با توجه به فرارسیدن فصل گرما، نزدیک شدن عید سعید قربان و سنت حسنه قربانی؛ احتمال بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) بیشتر شده و این موضوع لزوم آمادگی کلیه واحدهای اجرایی، عملیاتی و نظارتی شهرستان در راستای اجرای اقدامات کنترلی را می طلبد.*
جمعیت بالای اتباع بیگانه در سطح شهرستان و تبادلات بالای جمعیت انسان و دام با کشورهای همسایه شرقی و افزایش نزولات جوی در سال جاری از جمله مواردی است که در صورت کوچکترین غفلتی می تواند احتمال بروز انواع بیماریهای واگیر را افزایش دهد. لذا ذبح بهداشتی دام با استفاده از وسایل حفاظت فردی و توسط افرادی که آموزشهای لازم را در این زمینه دیده اند بسیار اهمیت دارد. از طرفی نظارت دقیق سازمان دامپزشکی، شهرداری و مرکز بهداشت به کیفیت خدمات کشتارگاه و فعالیت با حداکثر ظرفیت و افزایش تعداد سلاخان در روز عید قربان از بدیهیات بوده و می بایست هرگونه حمل و نقل غیر مجاز دام به داخل شهرستان تحت کنترل بوده و با متخلفان برخورد قانونی صورت گیرد.*
اولویت در پیشگیری از این بیماری در جامعه، رعایت مسائل بهداشتی توسط مردم است، خرید گوشت، دل و جگر از مکانهای مجاز و دقت در لیبلها و مهرهای دامپزشکی، نگهداری گوشت، دل و جگر خریداری شده به مدت 48 ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد یخچال، استفاده از دستکش در هنگام خرد کردن گوشت (به ویژه اگر در دست خراشیدگی وجود داشته باشد) و اطمینان از پخته شدن گوشت، دل و جگر قبل از مصرف آن، از نکاتی است که مردم استان با رعایت آن میتوانند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.*
حیوان بیمار علامت خاصی ندارد و این بیماری به راحتی از طریق له کردن کنه های آلوده، گزش توسط کنه های آلوده و تماس با خون و بافت دام های آلوده به انسان منتقل می شود. همچنین بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می تواند به طور مستقیم از طریق تماس با خون و بافت های آلوده انسان بیمار به سایرین منتقل شود.
در پایان شرح وظایف ادارات حاضر به تفکیک بررسی و تشریح گردید و حاضرین فرصتها و چالشهای پیش رو درانجام اقدامات کنترلی را به اشتراک گذاشتند.*
تشدید نظارت برکشتارگاه ها و اماکن عرضه گوشت و میدان عرضه دام و آموزش پرسنل متبوع در زمینه انتقال بیماری از گوشت آلوده و کنه، کنترل تجمعات حاصل از خرید و فروش دام در اماکن عرضه، نظارت بر دام های سرگردان سطح شهر، جمع آوری به موقع ضایعات دامی بلافاصله پس از ذبح، آمادگی کامل بیمارستان و مراکز خدمات جامع سلامت و آزمایشگاه، نظارت دقیق بر ورود و خروج دامهای شهرستان و .... از فعالیتهای مورد توافق اعضای جلسه بود.*
همچنین مقرر گردید تمامی اقدامات در جهت کنترل، پیشگیری و درمان بیماران احتمالی با مشارکت تمام ادارات و ارگانهای مرتبط انجام شود و یک نسخه از شرح اقدامات به فرمانداری و شبکه بهداشت و درمان ارسال گردد.
گفتنی است در ادامه جلسه، هریک از حاضرین گزارشی از وضعیت سلامت و کنترل و نظارت بر دام و اقدامات انجام شده تاکنون در شهرستان بیان نمودند.
این جلسه پیرو اجرای مصوبات کارگروه سلامت و امنیت غذایی و بررسی ابعاد مختلف همکاریهای درون بخشی و بین بخشی جهت کنترل بیماری و با حضور رییس مرکز بهداشت، کارشناسان بهداشتی، ریاست محترم اداره امور عشایری، ریاست محترم اداره دامپزشکی و مسئول محترم خدمات شهری شهرداری برگزار شد.*
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش
comment