برگزاری کارگاه آموزشی دیابت در مرکز بهداشت شهرستان خاش
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش؛ این کارگاه در هفته ملی دیابت با شعار دیابت و خانواده از و با حضور دکتر کرد مدیر شبکه بهداشت ودرمان ومجتمع عالی سلامت، مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت، رابطین بهداشتی ادارات و داوطلبین سلامت در محل سالن کنفرانس مرکز بهداشت برگزار گردید. دکتر کرد مدیر شبکه بهداشت ودرمان و مجتمع عالی سلامت شهرستان خاش ضمن حضور در این کارگاه و تأکید بر تداوم برنامه های آموزشی در جهت پیشبرد اهداف والای نظام سلامت در شهرستان گفت: آنچه به ارتقای سطح لامت جامعه می انجامد تغییر رفتار و سبک زندگی مردم است و در این زمینه لزوم برنامه ریزی در جهت آموزش و افزایش آگاهی های مردم بصورت سطح به سطح بسیار آشکار است. بنابر این شما بزرگواران با انتقال این اطلاعات به خانواده و سپس جامعه در خصوص ارتقای سطح سواد جامعه نقش بسیار موثری خواهید داشت.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش؛ این کارگاه در هفته ملی دیابت با شعار دیابت و خانواده از و با حضور دکتر کرد مدیر شبکه بهداشت ودرمان ومجتمع عالی سلامت، مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت، رابطین بهداشتی ادارات و داوطلبین سلامت در محل سالن کنفرانس مرکز بهداشت برگزار گردید.
دکتر کرد مدیر شبکه بهداشت ودرمان و مجتمع عالی سلامت شهرستان خاش ضمن حضور در این کارگاه و تأکید بر تداوم برنامه های آموزشی در جهت پیشبرد اهداف والای نظام سلامت در شهرستان گفت: آنچه به ارتقای سطح لامت جامعه می انجامد تغییر رفتار و سبک زندگی مردم است و در این زمینه لزوم برنامه ریزی در جهت آموزش و افزایش آگاهی های مردم بصورت سطح به سطح بسیار آشکار است. بنابر این شما بزرگواران با انتقال این اطلاعات به خانواده و سپس جامعه در خصوص ارتقای سطح سواد جامعه نقش بسیار موثری خواهید داشت.
ایشان با اشاره به دو اولویت تالاسمی و پیشگیری از مشکلات رهاسازی فاضلاب های شهری و روستایی اذعان داشت: همه معضلات بهداشتی شهرستان با همکاری و مشارکت مردم مرتفع خواهد شد چرا که این مسایل برای فرد و جامعه از جهت مادی، اجتماعی، اخلاقی عواقب جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.
مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش نیز در جمع رابطین بهداشتی ادارات و داوطلبین سلامت شهرستان خاش در کارگاه آموزشی دیابت گفت: در حال حاضر76درصد بار بیماریها به بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و بیماریهای مزمن تنفسی تعلق یافته که این آمار، رقم قابل توجهی در نظام سلامت کشور است چرا که بیماریهای غیر واگیر مزمن، پیش رونده و ناتوان کننده هستند و هزینه های هنگفتی به جامعه و فرد مبتلا تحمیل می کند که با شناسایی به موقع و ارتقای سطح سواد جمعیت نسبت به پیشگیری آنها میتوان به خوبی آنها را کنترل نمود و به همین منظور سیاست سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی کشور به سمت بیماریهای غیر واگیر سوق یافته است.
نقی زاده در ادامه با اشاره به شیوع بالای بیماری دیابت در سالهای اخیر افزود: این افزایش موجب شد که ابن بیماری لقب اپیدمی تاریخ به خود بگیرد و متاسفانه در سال2015، 4 میلیون نفر براثر این بیماری و عوارض آن جان خود را ازدست بدهند این در حالی است که در حال حاضر50درصد افراد مبتلا هنوز از بیماری خود اطلاعی ندارند.
ایشان از حاضرین رابطین محترم بهداشتی و داوطلبین سلامت به عنوان بازوان توانمند حوزه بهداشت شهرستان خواست تا با اطلاع رسانی وسیع و گسترده و آموزش آبشاری اطلاعات به جامعه هدف نقش خورا به بهترین شکل ممکن ایفا نمایند.
دکتر کردی رییس بیمارستان امام خمینی(ره) و متخصص بیماریهای داخلی هم تصریح کرد: برای بیان اهمیت بیماری دیابت در سطح جامعه همین کافی ست که بدانیم شایع ترین علت قطع عضو پس از حوادث ترافیکی در جهان بیماری دیابت است و بیش از6میلیون نفر در ایران مبتلای به دیابت شناسایی شده و طبق تحقیقات به عمل آمده 50درصد افراد در کشور هنوز از بیماری خود مطلع نیستند.
وی در ادامه با تأکید بر نقش اصلاح شیوه زندگی در کاهش این بیماری و بسیاری از بیماریهای غیر واگیر گفت: بهترین اقدام برای کاهش ابتلا به دیابت پیاده روی بصورت روزانه نیم ساعت و 5روز در هفته در کنار اصلاح رژیم غذایی متناسب است که این ورزش نیاز به هیچگونه وسیله پیشرفته ورزشی ندارد و همه میتوانند انجام دهند تا کیفیت زندگی بهتری در میانسالی را شاهد باشیم.
در ادامه کارگاه نیز مطالب مفیدی در زمینه بیماری دیابت، علایم، پیشگیری، درمان و...از جانب آقای هاشمزهی مسئول برنامه در مرکز بهداشت ارائه گردید.
comment