برگزاری جلسه درون سازمانی هفته اطلاع رسانی ایدز در مرکز بهداشت شهرستان خاش
در روز شنبه مورخ 10/9/97، جلسه درون سازمانی هفته ایدز با حضور دکتر کرد مدیر شبکه بهداشت ودرمان، مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت و کارشناسان واحدهای ستادی مرکز بهداشت برگزار گردید. دکتر کرد ضمن خدا قوت به همکاران، اشاره به برنامه استراتژیک کشوری کنترل ایدزبا هدف نهایی کنترل همه گیری HIV تا سال 2020 و پیگیری اقدامات و برنامه های صورت گرفته هفته اطلاع رسانی ایدز عنوان نمود: در جهت کنترل و درمان ایدز برنامه هایی همچون اطلاع رسانی و آگاهی عموم جامعه به ویژه قشر جوان و فعال جامعه با شیوه های استاندارد، انگزدایی ورفع تبعیض ، افزایش بیماریابی در جمعیت های آسیب پذیر شامل: معتادان تزریقی و افرادی که روابط جنسی پرخطر دارند و همچنین شناسایی و درمان زنان باردار مبتلا به ویروس HIV در دستور کار قرار دارد.
در روز شنبه مورخ 10/9/97، جلسه درون سازمانی هفته ایدز با حضور دکتر کرد مدیر شبکه بهداشت ودرمان، مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت و کارشناسان واحدهای ستادی مرکز بهداشت برگزار گردید.
دکتر کرد ضمن خدا قوت به همکاران، اشاره به برنامه استراتژیک کشوری کنترل ایدزبا هدف نهایی کنترل همه گیری HIV تا سال 2020 و پیگیری اقدامات و برنامه های صورت گرفته هفته اطلاع رسانی ایدز عنوان نمود: در جهت کنترل و درمان ایدز برنامه هایی همچون اطلاع رسانی و آگاهی عموم جامعه به ویژه قشر جوان و فعال جامعه با شیوه های استاندارد، انگزدایی ورفع تبعیض ، افزایش بیماریابی در جمعیت های آسیب پذیر شامل: معتادان تزریقی و افرادی که روابط جنسی پرخطر دارند و همچنین شناسایی و درمان زنان باردار مبتلا به ویروس HIV در دستور کار قرار دارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش در ادامه بر مشتری مداری و رضایت ارباب رجوع با انجام کار با کیفیت، بهره وری از همکاری و ظرفیت های برون بخشی جهت ارتقاء سلامت مردم، استفاده بهینه از منابع موجود و تلاش در جهت حفظ آنها در راستای ارتقاء شاخص های سلامت و اطلاع رسانی جامع سامانه 190 و ارائه نظرات مردم در این سامانه تأکید نمود.
مهندس نقی زاده رییس مرکز بهداشت نیز با عنوان این مطلب که متاسفانه بیماری HIV/ایدز بزرگترین بیماری عفونی کشنده وچهارمین علت مرگ درجهان محسوب میشود ادامه داد:. این بیماری نوپدید دربسیاری ازکشورها ریشه دراعتیاد تزریقی، بیکاری، فقروفحشادارد واز عوامل اصلی موانع توسعه جوامع بوده وبیشترجمعیت فعال ومولد رادربرگرفته است وچنانچه این بیماران به موقع شناسایی شده و تحت درمان قرار بگیرند، میزان ویروس در خونشان تا حدی کاهش پیدا می کند که دیگر قابلیت انتقال ندارد و رسیدن به این نتیجه موضوع بسیار مهمی است.
وی ضمن تأکید بر پیگیری و رصد سامانه سیب و رضایت سنجی آن تصریح نمود: تقویت سطح علمی و مهارتی مراکز خدمات جامع سلامت آموزشی و ایجاد حساسیت در خصوص بیماریهای بومی مانند مالاریا، تب مالت و...، ارائه درصد پیشرفت برنامه های واحدهای ستادی و مداخلات انجام شده در جلسات گزارش دهی ازجمله مواردی است که می بایست مورد توجه همکاران قرار گیرد.
مهندس الله بخش کرد کارشناس مسئول بیماریها گفت: شناسایی حدود 3000نفر معتاد در شهرستان تلاش بیش از پیش همکاران حوزه بیماریهای مرکز بهداشت در خصوص آموزش و اطلاع رسانی و بیماریابی بیماریهای منتقله تزریقی بویژه HIV/ایدز رامیطلبد چرا که آنچه در زمینه درمان دوره ای و پیشگیری از موارد جدید مطرح است شناسایی به موقع و کنترل بیماری می باشد.
آنچه می بایست پزشکان محترم مراکز خدمات جامع سلامت در نظر داشته باشند ارجاع موارد مشکوک به رفتارهای پر خطر به مرکز شاوره بیماریهای رفتاری واقع در مرکز خدمات جامع سلامت شهید بهشتی است تا در این مرکز آموزش ، انجام آزمایش و کنترل HIV/ایدز در صورت مثبت بودن صورت گیرد.
comment