برگزاری کمیته مرگ مادر باردار در شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش(26/1/98)
برگزاری کمیته مرگ مادر باردار در شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش(26/1/98)
در تاریخ 26/1/98 اولین کمیته مرگ مادر باردار سال 98 با حضور رییس مرکز بهداشت، رییس بیمارستان امام خمینی(ره)، مسئول واحد سلامت خانواده، پزشکان و سایر اعضای کمیته برگزار گردید. مهندس نقی زاده ضمن خوشامدگویی به اعضای کمیته و بیان اهمیت مراقبت های بارداری و پس از زایمان در کاهش مرگ مادر باردار و نیز تأثیر این شاخص در جامعه گفت: تلاش برای حفظ و ارتقاء سلامت مادران یک اقدام جهانی است و شاخص مرگومیر این گروه آسیبپذیر ازجمله شاخصهای مهم توسعه و سلامتی جوامع است. بر اساس هدفگذاری کمی شورای سیاستگذاری در برنامه ششم توسعه تا پایان سال 1399 نسبت مرگ مادران در کشور باید به 15 در صد هزار تولد زنده برسد. لذا درصدد هستیم از یک سو با بررسی فرآیندهای شناسایی به موقع مادران باردار و بررسی وضعیت آنها ، اعزام، انتقال، تشخیص و درمان مادران باردار پرخطر و از سوی دیگر با برگزاری منظم کمیتههای مرگ مادر و پیگیری و اجرای مصوبات آن، به این مهم دستیابیم.

در تاریخ 26/1/98 اولین کمیته مرگ مادر باردار سال 98 با حضور رییس مرکز بهداشت، رییس بیمارستان امام خمینی(ره)، مسئول واحد سلامت خانواده، پزشکان و سایر اعضای کمیته برگزار گردید.
مهندس نقی زاده ضمن خوشامدگویی به اعضای کمیته و بیان اهمیت مراقبت های بارداری و پس از زایمان در کاهش مرگ مادر باردار و نیز تأثیر این شاخص در جامعه گفت: تلاش برای حفظ و ارتقاء سلامت مادران یک اقدام جهانی است و شاخص مرگومیر این گروه آسیبپذیر ازجمله شاخصهای مهم توسعه و سلامتی جوامع است. بر اساس هدفگذاری کمی شورای سیاستگذاری در برنامه ششم توسعه تا پایان سال 1399 نسبت مرگ مادران در کشور باید به 15 در صد هزار تولد زنده برسد. لذا درصدد هستیم از یک سو با بررسی فرآیندهای شناسایی به موقع مادران باردار و بررسی وضعیت آنها ، اعزام، انتقال، تشخیص و درمان مادران باردار پرخطر و از سوی دیگر با برگزاری منظم کمیتههای مرگ مادر و پیگیری و اجرای مصوبات آن، به این مهم دستیابیم.
ایشان در ادامه ضمن عنوان عدم آگاهی، مراجعه و سهل انگاری خانواده به مسائل روانپزشکی جهت درمان افسردگی و مشکل عصبی مادر افزود: در این خصوص مداخلات لازم بهداشتی به ویژه مکاتبه با مراکز خدمات جامع سلامت در زمینه آموزش علائم اختلالات روانی به مراجعه کنندگان، آموزش مزدوجین توسط روانشناس مرکز مشاوره ازدواج و نیز حساسیت مادران باردار جهت تشکیل پرونده بارداری به محض تأیید بارداری صورت خواهد گرفت.
دکتر کردی نیز با اعلام این مطلب که تشخیص و ارجاع بهموقع مادران پرخطر به مراکز درمانی با توجه به شرایط بالینی و پاراکلینیکی بیمار از اولویتهای سیستمهای درمانی است ادامه داد: حساسیت پرسنل درمان در اقدام سریع و فوری در زمینه مادران باردار پرخطر می بایست بیش از پیش در دستور کار پرسنل بخش های درمان قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان در این کمیته به پایش نحوه ارائه خدمت در بخش زایمان و بررسی خطاهای پیش آمده جهت پیشگیری از بروز خطاهای احتمالی در آینده، بررسی خدمات بیمارستانی شامل خدمات اورژانس بیمارستان – اتاق زایمان –اتاق عمل و پست پارتوم، شناسایی درست موارد پر خطر و ارجاع به موقع آنها به مراکز درمانی سطوح بالاتر ، برنامه ریزی و آموزش سالیانه به کارکنان مرتبط جهت آشنایی با موارد پرخطر، جلوگیری از تاخیر در تصمیم گیری و ارجاع به موقع مادران باردار پرخطر به بیمارستان پرداخته شد و اعضای حاضر در این جلسه نظرات و پیشنهادهای خود را در مورد بررسی روند درمان متوفی، ارائه و علل منجر به مرگ وی را بررسی کردند.
comment