اولین کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان تفتان- مرداد 99
دکتر رضا کرد مدیر شبکه بهداشت و درمان و موسسه آموزش عالی سلامت شهرستان خاش ضمن ارائه گزارش آماری وضعیت ایران، استان و شهرستان خاش و تفتان، درخصوص وضعیت بیماری کرونا در شهرستان هشدار جدی داده و افزایش تصاعدی موارد را نگران کننده اعلام کردند و از شهروندان تقاضا کردند با مراجعه به موقع به مراکز درمانی جهت شناسایی و در صورت لزوم شروع درمان های علامتی، از بروز عوارض وخیم تر بیماری پیشگیری بعمل آورند.

دکتر رضا کرد مدیر شبکه بهداشت و درمان و موسسه آموزش عالی سلامت شهرستان خاش ضمن ارائه گزارش آماری وضعیت ایران، استان و شهرستان خاش و تفتان، درخصوص وضعیت بیماری کرونا در شهرستان هشدار جدی داده و افزایش تصاعدی موارد را نگران کننده اعلام کردند و از شهروندان تقاضا کردند با مراجعه به موقع به مراکز درمانی جهت شناسایی و در صورت لزوم شروع درمان های علامتی، از بروز عوارض وخیم تر بیماری پیشگیری بعمل آورند.
حضور مردم در بازارو هرگونه تجمع در ایام عید اعم از عروسی، پرسه، دورهمی خانوادگی، نمازعید قربان و...بدون رعایت دستورالعمل های بهداشتی اعم از رعایت فاصله اجتماعی 1.5 تا 2 متر، استفاده از ماسک میتواند فاجعه بزرگ بحران و همه گیری کرونا در شهرستان را به دنبال داشته باشد.
بر اساس علم اپیدمیولوژی و تحقیقات انجام شده سه استراتژی کاهش تعداد تماس، کاهش احتمال تماس و درمان باید مد نظر پرسنل بهداشتی و مردم قرار گیرد.
مشارکت و همیاری ائمه معزز جمعه، علما و روحانیون، سران طوایف و ریش سفیدان، فعالین فضاهای مجازی و تمامی افراد ذی نفوذ در خصوص آموزش و آگاهی بخشی رفتارهای پیشگیرانه و هشدارهای بهداشتی تا حد زیادی از شیوع بیماری و ابتلای شهروندان عزیز جلوگیری می نماید.
شاهد تعطیلی فریضه بزرگ حج امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا در بین مسلمانان جهان هستیم لذا از همه نمازگزاران تقاضا داریم با رعایت پروتکل های بهداشتی اعم از استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی قبل و حین نماز و بعد از آن، خودداری از مصافحه و بغل کشی، حضور در محل نماز به مدت محدود و با استفاده از جانماز شخصی و... در نمازعید قربان، نمازهای یومیه و جمعه شرکت نمایند.
با همکاری خوب علما و روحانیون و معتمدین، مشارکت مردم و مداخله به موقع نیروهای بهداشت و درمان در تیر ماه 20 مراسم عروسی و 15 مراسم پرسه در شهرستان خاش لغو و یا با تعداد بسیار محدود و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی برگزار شد.
مهندس علی نقی زاده رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش ضمن بیان محوریت مطالب در 4 موضوع تب کریمه کنگو، هاری، مالاریا و وضعیت واکسیناسیون کودکان؛ بیماری تب کریمه کنگو در استان سیستان و بلوچستان را به دلیل داشتن مرزهای طولانی مشترک با کشورهای همسایه شرقی، تبادلات بالای جمعیت انسان و دام، درصد بالای اتباع بیگانه ساکن شهرستان جزو بیماریهای مهم زئونوز و بومی استان برشمردند. در سنوات گذشته، بیش از ۶۰ درصد موارد بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان سیستان و بلوچستان به وقوع پیوسته و کشندگی حدود ۱۰ تا ۴۰ درصد بیماری بر اهمیت آن افزوده است.
خوشبختانه مداخلات خوبی در زمینه اطلاع رسانی و آموزش بیماری به گروههای هدف اعم از دامداران، سلاخان، کادر بهداشت و درمان و مردم انجام گرفته و به صورت مستمر در حال انجام است که می توان به برگزاری کارگروه سلامت و امنیت غذایی و استفاده از ظرفیت سایر ادارات دخیل، اجرای گشت های مشترک از سطح میادین عرضه دام و دامداریها، نصب داربست و بنرهای اطلاع رسانی در سطح شهر با همکاری شهرداری محترم، آموزش های چهره به چهره به فروشندگان دام، مکاتبه و اطلاع رسانی به ائمه جمعه معزز و استفاده از تریبون های ارزشمند نمازهای جمعه و جماعت، توزیع تراکت و پمفلت و...اشاره نمود.
با توجه به اینکه بیماری در دام علامت خاصی ندارد کلیه افراد در تماس باید در رعایت توصیه های آموزشی هوشیار باشند تا انشاالله در زمینه بیماری کرونا و تب کریمه کنگو پس از عید قربان در شهرستان مشکلی نداشته باشیم.
در زمینه بیماری هاری باید به این نکته توجه داشت که واکسیناسیون سگ ها به ویژه سگ های صاحبدار و توجه به پوشش واکسیناسیون سگ ها در منطقه حائز اهمیت بوده و کنترل جمعیت سگهای ولگرد باید به صورت جدی مورد توجه شهرداران و بخشداران و دهیاران قرار گیرد.
خوشبختانه در سال گذشته با انجام واکسیناسیون هاری در موارد حیوان گزیدگی، موردی از هاری انسانی در شهرستان گزارش نشد ولی استمرار در آموزش ها و فعالیتها به ویژه آموزش محصلین در دستور کار قرار می گیرد.
بیماری مالاریا نیز یکی از بیماری هایی است که به دلیل تبادلات بالای جمعیتی، افزایش میزان نزولات جوی، افزایش زیستگاه های لاروی در شهرستان شرایط لازم برای رشد و نمو پشه ناقل بیماری و افزایش موارد مالاریا فراهم شده است لذا با توجه به قرار گرفتن شهرستان در مرحله حذف این بیماری نیاز به تقویت همکاری و مداخله بخشداران و دهیاران در زهکشی و تخلیه زیستگاهها و ژیتهای لاروی، تعمیر و بازسازی شبکه های لوله کشی و هر گونه شکستگی در شبکه، شناسایی به موقع بیماران، کنترل مبادی ورودی شهرستان و .... می باشد.
از شهروندان و والدین عزیز خواهشمندیم با توجه به اهمیت واکسیناسیون در کودکان و عواقب ناگوار ناشی از عدم توجه به ابن موضوع در کودکان، ضمن مراجعه به
مراکز خدمات جامع سلامت با نیروهای بهداشتی همکاری نمایند.
نگرانی هایی در امور متوفیان کرونایی وجود دارد که با در نظر گرفتن غسالخانه مخصوص بیماران کرونایی، فراهم شدن آمبولانس ویژه انتقال اجساد متوفیان و معرفی و آموزش نیروهای جهادی مردمی جهت غسل و کفن و دفن متوفیان کرونایی توسط دهیاران از این دغدغه ها کاسته خواهد شد.
خانم دکتر برنایی بجد فرماندار شهرستان تفتان؛
از همکاری خوب ائمه معزز جمعه، علما، روحانیون و معتمدین شهرستان در اطلاع رسانی مباحث مربوط به بیماری کرونا و سایر موارد بهداشتی به مردم و نیز لغو مراسمات عروسی و پرسه سپاسگزاری کرده و
از شبکه بهداشت و درمان در راه اندازی کلینیک 16 ساعته غربالگری کرونا در این منطقه تقدیر نمودند چرا که در کاهش مراجعات شهروندان به شهرستان خاش و سهولت دسترسی به امکانات تشخیصی کمک بسیار خوبی نموده است.
گندزدایی ادارات شهرستان به صورت مستمر توسط شهرداری و شورای شهر از ابتدای بحران کرونا تاکنون در حال انجام است.
مصوبات این کارگروه در خصوص پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو با توجه به پیش رو بودن عید قربان توسط علما و روحانیون، شهرداری ودهیاران و مردم در دستور کار قرار خواهد گرفت. ضمنا شرایط لازم برای واکسیناسیون سگهای صاحبدار باید مدنظر قرار گیرد.
در حاشیه این کارگروه بازدید از مرکز درمان بستر شهرستان تفتان به منظور بررسی وضعیت ساختمان و تجهیزات و... با حضور فرماندار محترم، مدیر شبکه بهداشت ودرمان رییس مرکز بهداشت و اعضای محترم کارگروه انجام شد.
comment